Medivenli Koy Yazı Tahtası Oldu

Medivenli Koy Yazı Tahtası Oldu

15 Mayıs 2018 12:21
Medivenli Koy Yazı Tahtası Oldu
0

BEĞENDİM

MUĞLA’ Fethiye Göcek bölgesinde bulunan Medivenli Koy, bölgeye gelen yatçılar tarafından ilan ve yazı tahtasına dönüştürüldü. Bir yat kaptanı ise yazıların üzerine balık resmi çizerek kapatmaya çalıştı.

Medivenli Koy’daki kayalıklar yatçıların yağlıboya ve sprey boyalarla yazdığı ilanlarla doldu. Bölgede yat kaptanlığı yapan Durdali Kuyucu, “Merdivenli Koy Göcek’te bulunan en güzel koylardan biri. Her gün bu koya mavi yolculuğu çıkan ve günübirlik yüzlerce yat geliyor. Burada mola veriyor veya geceleme yapıyor. Geçen yıl bu kayalıklara birileri tanıtım yapan yazılar yazmıştı. Bu enfes kayalar üzerinde çok çirkin bir görüntü oluşmuştu. Ben de küçük tekne ile gittim. Kayalıklara çıktım. Bu çirkin görüntünün üzerine enfes bir balık resmi çizerek kapattım. Güzel bir görüntü oluştu. Adamlar hiç üşenmeden gitmişler bu yıl yine aynı yazıyı yazmışlar. Bu çok ayıp. Hepimiz bu güzelliklerden ekmek yiyoruz. Tekrar kapatacağız. Bir balık resmi daha çizeceğiz. Bu arkadaşlarımızdan şunu istiyoruz. Tarihi ve bu doğal güzelliği kirletmeyin” dedi.

Merdivenli Koy, Fethiye’ye 10 mil uzaklıkta, motor yatların ve teknelerin geceleme ve günübirlik uğrak yeri ve yüzme molası verilen bir koy. Tarihte denizcilerin kayalara yaptığı merdivenler dolayısıyla ‘Merdivenli Koy’ olarak adlandırılıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Gizlilik politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Sitemizi kullanarak bu bilgiyi onaylamış sayılırsınız. Detaylar için gizlilik politikamızı inceleyebilirsiniz.