Bodrum i Bodrum Sağlık Vakfı bünyesinde eğitim gören engelli bireyleri ziyaret eden trafik polisleri çocuklara sürpriz yaptı. Trafik polisi otomobili ve motosikletlerine binerek mahalle içerisinde gezen engelli bireyler heyecanlı anlar yaşadı.
Bodrum ilçesinde polis ekipleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bodrum Sağlık Vakfını ziyaret ederek, engelli öğrencilerle bir araya geldi.
İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan ve beraberindeki ekipler, Turgutreis Mahallesi’ndeki vakfı ziyaret etti.
Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya ve diğer yetkililerce karşılanan ekipler, bir süre öğrencilerin atölye çalışmalarını inceledi daha sonra vakıf hakkında bilgiler aldı. Bazı engelliler de ziyarette taleplerini dile getirdi. vakıf bünyesinde eğitimlerini sürdüren engelli bireylerin atölye çalışmalarını izleyen trafik polisleri ardından engelli bireylerle sohbet etti, isteklerini sordu. Vakfın bahçesinde toplanan engelli çocuklar trafik polislerinin arabalarına ve motosikletlerinin arkalarına binerek heyecanlı anlar yaşadı. İlk kez trafik polisi araçlarına binen engelli çocuklar telsizlerle anons yaptı, siren çaldı.
Özel öğrenciler daha sonra, trafik ve yunus motosikleti ve polis otomobiliyle bir süre gezdirildi. Polis sirenleri çalarak seyreden araçlardaki öğrencilerin oldukça keyifli oldukları görüldü.
Etkinlikte öğrencilere çeşitli hediyelerde verildi. Etkinlikler kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde farkındalık uyandırmak amacıyla, Bodrum Sağlık vakfı gönüllüleri, destekçileri, öğrenciler ve veliler zoom üzerinden bir araya geldi. Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya’nın açılış konuşması ile başlayan etkinliğin amacının engelli bireylerin yaşam kalitelerini arttırmak ve engelli bireylere daha iyi hizmet sunabilmek olduğu belirtildi. Akkaya yaptığı açıklamada “Engelliliğe hizmeti bir yurttaşlık görevi olarak benimseyip, bu konuda çalışmalarını yürüten kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri katılıp, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajlarını bizimle paylaştılar” diye konuştu.Fotoğraflı
Bodrum Emniyetin’den Anlamlı Ziyaret
