Dr. Hıdır sel felaketlerinin yaşandığı Bodrum’da incelemelerde bulundu
AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, geçtiğimiz gün Bodrum’a geldi. Başkan Adayı Hıdır, geçtiğimiz yıl Ekim ve Kasım aylarında yağışların artması birlikte 10 gün arayla yaşanan sel felaketinin yoğun yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı.
“Dere, yatağını unutmaz” sözünün altını bir kez daha çizen AK Parti Muğla Büyükşehir Adayı Dr.Mehmet Nil Hıdır “Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan yağmur deşarj kanalları ve kanalizasyon ile ilgili eksikleri yerinde tespit için Bodrum’a geldik. Gördük ki Bitez’in Gaz Deresi üç metreye üç metrelik açık kanalla gelip bir noktada önü kapanıyor.Takriben 1.5-2 km ileride hali hazırda bir yağış olmadığı halde bile rögarlardan sular asfalta taşıyor.Bu da gösteriyor ki; bu yolun altında ne yağmur deşarj kanalı ne de kanalizasyon yok.Yani yol dere yatağına yapılmış olmasına rağmen altına yağmur deşaj kanalı ya da kanalizasyon yapılması gereği gözden kaçırılmış.Dört noktada OASİS’in önünde ,Eminiyet Müdürlüğü’nün yanında ve Avenue’nin önünde bu tür tıkanıklıkları bizzat ben ve beraberimdeki heyet tespit ettik.”
Öte yandan incelemelerin sonunda gördüklerine kayıtsız kalamayan Dr.Mehmet Nil Hıdır:” Bodrum’da yaşanan felaketin nedeni, çarpık ve düzensiz kentleşmenin dere havzalarında yapılmış olması, akış havzalarının ise 40-50 yıllık bir maziyle geçirimsiz bir hal alması sonucu yağan yağışın sızamadan akıyor olması. Bu da yetmezmiş gibi havzalardan sızamayan suyun akacağı dere yataklarının yola ya da bir boru veya menfeze yönlendirilmesi tabi bu durumda suyun buralardan taşıp daha da şiddetlenmesine yol açıyor” ifadesini kullandı.
Torba, Bitez, Turgutreis, Konacık ve merkez mahallelerde incelemelerde bulunan Başkan Adayı Dr.Hıdır,” Nihai çözüm; mazeretlerin bir yana bırakılması ve her kurumun kendi alanında olan bölgelerde birbirleri ile iletişim halinde olup koordineli olarak çalışmasında. Bizlere düşen ödev ; yapısal mühendislik projelerinin bir an önce geliştirilerek uygulanmasının önünü açmaktır.” dedi.