Milas-Bodrum Havalimanı pistinde yapılan bakım, onarım ve yenileme çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, çalışmalar tamamlandığında havalimanının daha konforlu hizmet sunacağını söyledi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Milas-Bodrum Havalimanı’nda sürdürülen bakım, onarım ve yenileme çalışmaları ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Ocak, Milas-Bodrum Havalimanı’ndaki çalışmalar kapsamında birçok çalışmanın tamamlandığını belirterek, 15 Temmuz 2019’da bitirilmesi planlanan PAT sahaları onarımında önemli mesafeler alındığını ifade etti.
DHMİ Genel Müdürü Ocak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Büyük yatırımlarımızın yanı sıra havalimanlarımızdaki bakım onarım çalışmaları devam ediyor. Ekiplerimiz, havalimanlarımızı daha da güzelleştirip geliştirmek için gece gündüz demeden mesai sarf ediyor. Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği havalimanlarımızdan biri de Milas-Bodrum. Burada devam eden ve 15 Temmuz 2019 tarihinde bitirilmesi planlanan PAT sahaları onarımında önemli mesafe alındı, pistin kırımına başlandı.” dedi.
Tamamlanan çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Ocak, şu sözleri kullandı: “İşin geldiği seviyeden söz edecek olursak: Paralel taksi yolu gövde sökülerek yeniden yapıldı. Yeni apron (35 park pozisyonu), yeni apron bağlantı taksi yolu ve akaryakıt hidrant sistemi yapıldı. Heliport yapıldı. Verici binası ve anten kulesi (35 metre çelik kule) yapıldı. Tamamlanan imalatların geçici kısmi kabulleri yapılmış olup, paralel taksi yolu 02 Mayıs 2018 tarihinde, yeni apron 12.07.2018 tarihinde kullanıma açıldı. Paralel taksi yolu 02 Mayıs 2018 tarihinde kullanıma açıldıktan sonra, ana pist 17 Mayıs 2018 tarihinde tadilat için yükleniciye teslim edildi. İş kapsamında yapılacak çalışmaları şöyle sıralayabiliriz: Ana pist betonunun yenilenmesi, 1-0 pist başı bataklık alanın doldurulması, yaklaşma ışıkları ve elektrik altyapıların yenilenmesi, mevcut drenaj sisteminin kapalı sisteme dönüştürülmesi. Bu çok önemli onarım projesi tamamlandığında, ülke turizminin gelişmesinde büyük payı bulunan havalimanımız, misafirlerimize daha konforlu hizmet sunma imkânına kavuşacak. Emeği geçenlere çok teşekkürler.”