1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Albayrak’dan Yıl Sonuna Kadar 6 Başlıkta Kdv Ve Ötv Indirimi Müjdesi

Bakan Albayrak’dan Yıl Sonuna Kadar 6 Başlıkta Kdv Ve Ötv Indirimi Müjdesi

featured

Bakan Albayrak, yıl sonuna kadar 6 başlıkta kdv ve ötv indirimin devreye alıyoruz derken indirimlerin yapılacağı sektör ve ürünleri de açıkladı: Buna göre;

Beyaz eşyada ötv yıl sonuna kadar sıfırlanacak.

1600 cc altı motorlu araçlarda ötv uygulaması 15’er puanlık indirime gidiliyor.

Ticari araçlarda kdv oranı yüzde 18’den yüzde 1’e indiriliyor.

Mobilya sektöründe KDV yüzde 18’den 8’e inecek.

Konuttaki yüzde 18’den 8’e indirilen KDv uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek. Uygulama 31 Ekim’de sona eriyordu. Tapu harçlarındaki yüzde 3 uygulaması da yıl sonuna dek devam edecek

Bakan Albayrak’ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

*BDDK’yı yeniden kurgulayacağız.

*Ekonomide tüm göstergelerde pozitif gelişme sağladık.

*Ekonomide tüm göstergelerde oldukça pozitif gelişmeler sağladık. Enflasyonla topyekün mücadele kapsamında bugün itibariyle programa destek veren STK ve firma sayımız 2.500’ü aştı. Tüm Türkiye çapında müthiş bir rakama ulaştık. Ben bu önemli sürece destek veren firmalarımıza tek tek teşekkür ediyorum.”

* Özellikle sağladığımız güçlü koordinasyonun yanı sıra kredi faizlerinde 1 aylık süreçte çok ciddi pozitif sonuçlar alıyoruz. Yüzde 40-50’lerin konuşulduğu süreçten bugüne geldiği nokta yüzde 30’ların altına, mevduat faizleri de yüzde 20’lerin altına inmeye başladı. Bu çok güzel bir süreç. Yeterli mi değil. Reel ekonomiaçısından baktığınızda finansman, finansmana erişim çok önemli.

* Bankalarda yakaladığımız bu sürecin piyasaya olumlu yansıdığını görüyoruz. Vatandaşlarımızın sorun yaşamamasını ben bizzat kişisel olarak takip ediyorum. Bankalar ile sorun yaşayan vatandaşlarımız için oluşturduğumuz 0850 222 2335 nolu çağrı merkezini çok önemli görüyorum. Bizzat bakanlığımız ve ben takip ediyoruz. Gerek para politikaları, gerek maliye politikaları noktasındaki gelişmelerimiz çok başarılı sürüyor.

* Türkiye için olumlu sürecin başladığını çok net ifade edebiliriz. Bizim 7/24 çalışma tempomuz var. Aynı şekilde güven artırıcı adımları atmaya devam edeceğiz. Bugün aynı noktada bu çerçevede baktığımızda tüm kamuoyuyla açıklama paylaşacağız. Gerek kurdaki etkiyle daralan sektörlerimizi canlandırmak için şunları yapacağız.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bakan Albayrak’dan Yıl Sonuna Kadar 6 Başlıkta Kdv Ve Ötv Indirimi Müjdesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.