Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bodrum Turgutreis Mahallemizde bulunan otopark alanı değerlendirilerek yapımına başlanan 7 bin 312 metrekare alanda 13 milyona mal olacak ve 05 Mayıs 2019 tarihinde bitmesi planlanan Yaşam Merkezi inşaatında yüklenci firmanın işi geciktirmesi çevre esnafının tepkisine neden oldu.
Haber: Selçuk AKBAŞ
Eski yerlerimizden kolluk kuvvetleri ile bizi çıkardılar yazın tozdan kışın her yağan yağmurda işyerlerimiz sular altında inşaat nedeniyle her taraf kapandı işyerlerimize araç girmesi mümkün değil hepimiz borç yükünün altına girdik çırpınıyoruz her yağan yağmurda işyerlerimiz sular altında kalıyor.İşyerlerimizin arasından geçen logorlar inşaat nedeniyle tıkandı ve yağan yağmur suları işyerlerimizi basıyor diyerek tepkilerini dile getirdiler. Turgutreis Yalı Mahallesinde bulunna esnaf Yaşam Merkezi inşatının geçirkirilmesi ve yüklenici firmanın işi hafiften aldığını dile getirerek Muğla Büyükşehir Belediyesi Yaşam Merkezi İnşaat sorumlusunu olay yerine çağırarak sorunlarını dile getirdiler.

Esnaf: ÖDÜLLÜ PROJEDEN KAYNAKLI PROBLEM VE SORUNLARIMIZ
-ÖDÜLLÜ PROJE İHALE İLE Mİ VERİLDİ.İHALE İLE VERİLDİ İSE NİÇİN BAŞLAMADAN YARIM KALDI.SÖZLEŞME ŞARTLARINI YERİNE GETİREMEYEN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR VE YÜKLENİCİ FİRMANIN SORUNLARINI ZAR ZOR GEÇİNEN VEYA KAZANMAYA ÇALIŞAN ESNAF NİYE ÇEKSİN.
-ÖDÜLLÜ PROJEDEN KAYNAKLI ESNAFLARIN MAĞDURİYETİ İÇİN NE ÖNLEM ALDINIZ.
-RUHSATLI İŞLETMELERİN PARK SORUNU,ANBAR MALZEME İNDİRİMLERİ YAPAMIYORUZ,MÜŞTERİ MALZEME ARACI İLE GETİREMİYOR.YAZIN TOZ KIŞIN SU BASMALARI OLUŞMAYA BAŞLADI.TRAFİK YOLU OLARAK AÇIK OLAN SOKAKALARA BAR,RESTORAN VS ESNAFLARIN YOLA TAŞAN ESNAFLARDAN TRAFİĞE AÇIK OLAN YERLERDEN ARAÇ GEÇEMİYOR
-OLUŞAN SU BASKINLARINA ÖNLEM ALMAYAN MUSKİYİ ARADIĞIMIZDA ÇÖZÜM NİÇİN BULUNMUYOR.
-TURGUTREİSTE ZATEN BİR PARK SORUNU VAR İKEN ALALACELE YIKILAN BİNALAR SONRA MASRAF EDİLEREK PARALI OTOPARK YAPILIP TEL ÖRGÜ İLE ÇEVRELENEN VE TAKRİBİ BİR SEZON ÇALIŞAN YERE YAPILAN MASRAFLAR VATANDAŞIN CEBİNDEN Mİ ÇIKMIŞ OLDU
-SÖKÜLEN AĞAÇLAR PALMİYE,DUT,KAUÇUK AĞAÇLARI İLE YEŞİL ALANI BETONARMEYE ÇEVİRMEKLE NASIL BİR ÇEVRECİ PROJE YAPILDI
-PROJEDEN KAYNAKLI SORUN VE MAĞDURİYETİMİZE ÇÖZÜM BULACAK ÇÖZECEK MERCİ MUHATAP BULAMIYORUZ
-PARK SORUNUMUZ OLUŞTU,YAĞMUR SULARANIN TOPLANMA MERKEZİ OLDU SOKAĞIMIZ SU BASKINLARI YAŞIYORUZ. -PROJE BİTMEDİĞİ TAKTİRDE YAZIN SİVRİSİNEK YATAĞI TOZ BULUTLARI YİNE ZARAR VERECEK.
Bir an önce çözüm bulunmasını istediler.

Bodrum Turgutreis Yaşam Merkezi bölgenin araç yoğunluğunu bünyesindeki otoparkla çözerek mevcuttaki yeşil etkiyi kamusal yeni fonksiyonlarla beraber çoğaltmayı hedefleyen yapı / peyzaj tasarımı Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni nesil belediyecilik anlayışının somut bir kanıtı olacak şekilde tasarlandı. Yapı oluşturmadaki yalın anlayış jüri raporunda ödüle layık görülmenin en önemli özelliklerinden biri olarak vurgulandı. Yeni yaşam merkezi mevcut ağaçların tariflediği yapı yerleşimi, hal ile restoran servisini tek bir çatı altında toplayan kent market, yakın adaların gözlemleneceği seyir terası, şehrin çarşısına bakan sokakları çevreleyen atölye/dükkanlardan oluşuyor. 7312 metrekare alan üzerine kurulu yaşam merkezi park, yeşil rampa, yeşil çatı, meydan, avlu, teraslar, park sergi alanı, park performans alanı, park çocuk oyun alanı ile 6000 m2 lik açık kamusal mekandan oluşuyor.