1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Yargıtay Başkanlığına Mehmet Akarca Seçildi

Yargıtay Başkanlığına Mehmet Akarca Seçildi

featured

Yargıtay Başkanlığına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca seçildi.

İsmail Rüştü Cirit’in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Başkanlığına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca seçildi. 

Yargıtay Konferans Salonu’nda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan önlemler altında yapılan seçimin ikinci turundan sonuç çıktı.

Seçimde 332 Yargıtay üyesi oy kullandı. 

Adaylardan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca 267 oy alarak Yargıtayın yeni başkanı oldu. 

Akarca’nın özgeçmişi 

Mehmet Akarca, 21 Ocak 1963’te Şirvan’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986’da mezun olan Akarca, İzmir hakim adayı olarak mesleğe başladı. 

Akarca, sırasıyla Uşak/Ulubey, Van/Gevaş, Aydın/Sultanhisar Hakimliği, Sivas Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı ile Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Yargıtay üyeliğine 18 Ocak 2010’da seçilen Mehmet Akarca, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 21 Ekim 2013’te Yargıtay Ondördüncü Ceza Dairesi Başkanlığı’na seçildi. 

Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca gösterilen adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından 18 Mayıs 2015’te ilk kez, 21 Mayıs 2019’da ise ikinci kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilen Mehmet Akarca, evli ve iki çocuk babası.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Yargıtay Başkanlığına Mehmet Akarca Seçildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.