18 Haziran 2026 Perşembe |Bodrum: ☀️ +22°C
SON DAKİKA

Vakalar Artıyor Muğla’dan Acı Haberler Geliyor

20201124 220722

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Türkiye Covid- 19 Hasta Tablosu’ verilerini paylaştı. Son 24 saatte yapılan 162 bin 231 testten, 7 bin 381 koronavirüs hastası tespit edildi. Bugün yaşamını yitiren 161 kişi ile toplam can kaybı 12 bin 672’ye yükseldi.

Devlet sanatcısı Numan Pekdemir sosyal medya hesabından Emekli Fizik öğretmeni yeğenim ve asker arkadaşım, maalesef bir Öğretmenler gününde Korona nedeniyle o da bugün 15.00 gibi Turgutreis aile kabristanında toprağa verilecek. Üzgünüz. Mehmet, Turgutreiste bir caddeye adı verilen Mehmet Hilmi Mandalincinin torunu, eski bakanlardan Zeyyat Mandalinci’nin de yeğeniydi. Dostlarımıza bir kere daha söyleyelim. Bu mikrobun kime ne zaman nerede bulaşacağı belli değil. Olabildiğince sokağa çıkmayalım, kuralları mutlaka uygulayalım.”

Bodrum Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Umurca Mahallesi’nde yaşamını sürdürdüğü öğrenilen 93 yaşındaki Naciye Kuleli de, covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Bodrum Turgutreis’de yaşamını sürdüren Atletizmin Gülle, Cirit ve Disk branşlarında sayısız Türkiye ve Balkan rekorları ve şampiyonluğu ile Avrupa 4. lüğü bulunan 82 yaşındaki Semir Kırklı 5 gün önce solunum yetmezliği nedeniyle gittiği İstanbul’daki özel bir hastanede coronavirüs testi pozitif çıktı. Eşi Işıl ve kızının da testleri pozitif çıkan Kırklı yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Semir Kırklı yakalandığı coronavirüs hastalığından yaşamını yitirdi.

Muğla’nın renkli ve sevilen simalarından Muğlaspor’un ilk lisanslı futbolcusu ve ilk kaptanı,  Yiyecek Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası önceki dönem Başkanı İhsan Özgen (80) yaşama veda etti.

Daha önce kalp krizi geçiren Özgen, bundan bir süre önce coronaya yakalandı. Tedavi amaçlı olarak hastaneye kaldırılan ve Bodrum’a sevkedilen Özgen, bütün uğraşlara rağmen kurtarılamadı ve bugün hayatını kaybetti.  İhsan Özgen’in cenazesinin bugün Muğla Yeni Şehir Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Karaçulha Mahallesinin sevilen gençlerinden Hamza Özkaraca Covid 19 virüsüne yenik düşerek hayatını kaybetti.
Karaçulha Mahallesinin sevilen gençlerinden ve MUSKİ personeli Hamza Karaca uzun zamandan bu yana tedavi gördüğü koronavirus illetine yenik düşerek hayatını kaybetti..

Covid-19 virüsüne yenik düşerek hayatını kaybeden Seydikemer Belediye Meclis Üyesi ve Eşen eski belediye başkanı Yusuf Yiğit için bugün Seydikemer’de cenaze namazı düzenlendi. Tüm sevenlerini yasa boğan Yusuf Yiğit’i sevenleri ve yakınları son yolculuğuna uğurladı.

241120202005329777139

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Türkiye Covid- 19 Hasta Tablosu’nu Twitter hesabından paylaştı. Tabloya göre; son 24 saatte yapılan 162 bin 231 testten 7 bin 381 koronavirüs hastası tespit edildi. Virüs nedeniyle 161 kişi hayatını kaybederken, 3 bin 678 kişi de iyileşti. Bugünkü verilerle toplam test sayısı 17 milyon 568 bin 973, toplam hasta sayısı 460 bin 916, toplam vefat sayısı 12 bin 672, toplam ağır hasta sayısı 4 bin 543, toplam iyileşen hasta sayısı 381 bin 569 oldu.

Tabloda yer alan haftalık oranlar ise hastalarda zatürre oranı yüzde 3,4, yatak doluluk oranı yüzde 54,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71,3, solunum cihazına bağlı (ventilatör) doluluk oranı yüzde 39,2, ortalama temaslı tespit süresi 11 saat, filyasyon oranı yüzde 99,8 şeklinde yer aldı.

‘KALABALIKLARDAN UZAK DURUN’

Bakan Koca güncel verilere ilişkin, “Bugün tespit edilen 7 bin 381 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 4 bin 543’e ulaştı. Salgının seyrini değiştirmek elimizde. Aldığımız tedbir ve kısıtlamaların daha iyi ve hızlı netice vermesi için desteğiniz şart. Zorunlu olmadıkça kalabalıklardan uzak durun” değerlendirmesinde bulundu

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı