Sağlık Bakanlığı’nın 3-9 Temmuz’u kapsayan ‘İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı’ haritasında Siirt, Ağrı, Bitlis, Van ve Hakkari 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3-9 Temmuz’u haftasını kapsayan ‘İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı’ haritasını Twitter hesabından paylaştı. Haritadaki verilere göre Siirt, Ağrı, Bitlis, Van ve Hakkari, 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu. Her 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası Kilis, Hatay, Osmaniye, Adana ve Kahramanmaraş’ta görüldü.

Büyükşehirlerde her 100 bin kişide vaka sayısı Ankara’da 59,10, İstanbul’da 56,75, İzmir’de 22,16 oldu. Bakan Koca, harita ile birlikte paylaştığı mesajında, “Aşı ile umudumuz artıyor. Henüz olmadıysanız aşınızı bir an evvel olun” dedi.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerin Kars, Erzurum, Isparta, Kütahya ve Çorum olduğunu duyurdu. Koca, “Aşı ile umudumuz artıyor. Henüz olmadıysanız aşınızı bir an evvel olun” dedi.

Son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz 877 bin 335 aşı uygulandı
18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 61,56, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 29 olarak gerçekleşti.
Kovid-19’la mücadele kapsamında, son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz 877 bin 335 aşı uygulandı.
Türkiye’de bugüne kadar yapılan aşı sayısı, 38 milyon 209 bin 906’sı birinci doz, 18 milyon 2 bin 32’si ikinci doz, 3 milyon 259 bin 534’ü üçüncü doz olmak üzere 59 milyon 471 bin 472’ye yükseldi.
En az bir doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Bilecik oldu.
En az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu iller ise Bitlis, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Ağrı olarak sıralandı.
Bakan Koca, vaka sayısının en çok arttığı 5 ili açıkladı
İlgili konular




