Gaziantep Web Tasarım - Gaziantep Web Sitesi

  1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Zorunlu kış lastiği denetimine başladı

Zorunlu kış lastiği denetimine başladı

featured

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce kış lastiği
kullanımına yönelik kontroller yapılmış, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat
etmelerini sağlamak amacıyla araç sürücülerine, şehirlerarası otobüs şoförlerine ve yolcularına
bilgilendirme yapıldı.

 

Muğla-Denizli devlet karayolu, Seydikemer ile Antalya (Korkuteli) arasındaki karayolu, Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı alan yollar ile Menteşe İlçesi Yılanlı mevkii istikametinden Denizli il sınırlarına kadar olan bölümü kapsayan kış lastiği zorunluluğu bugün başladı.

Belirtilen yollar üzerinde 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemlerde, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda kış lastiği uygulamasının ‘gerektiğinde’ yapılmasına karar verildiği açıklanmıştı.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kış lastiği kullanımına yönelik kontroller yapılarak; araç sürücüleri, şehirlerarası otobüs şoförleri ve yolcuları bilgilendirildi. Sabahın erken saatlerinde trafik ekipleri tarafından tüm ticari araçların lastikleri denetlenmeye başlandı. Durdurulan ticari araçlar ilk olarak ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilirken, daha sonra lastik diş derinlik ölçme cihazları ile lastiklerin derinlikleri ölçülüyor. Araçların lastikleri ölçülerek yönetmeliğe uygun olup olmadığı belirleniyor. Zorunlu olmasına rağmen kış lastiği takmayan ticari araçlara 4 bin 69 lira para cezası kesilecek.

Muğla Valiliği, kış lastiği zorunluluğunun Muğla’nın kar yağışı alan yolları için 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde geçerli olduğunu açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebli” kapsamında, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda, her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirildi.

‘Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri Toplantısı’nda, Muğla’da trafik kazalarının oluşmasındaki etkenlerden biri olan kış mevsimi şartları ve trafik güvenliğine yönelik olumsuzluklar değerlendirildi.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yurttaşların can ve mal güvenliğinin korunmasını amaçladıklarını ifade edilerek, şu açıklama yapıldı:

“Muğla-Denizli Devlet Karayolu, Muğla (Seydikemer) Antalya (Korkuteli) Devlet Karayolu, Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı alan yolları ve Menteşe İlçesi Yılanlı mevkii istikametinden Denizli il sınırlarına kadar olan ve kar yağışı alan yollar üzerinde kar yağışı ile birlikte buzlanmalar meydana geldiğinden ve buna bağlı olarak ulaşımda aksamalar oluşturabileceğinden, belirtilen yollar üzerinde 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemlerde, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda kış lastiği uygulaması yapılacak. Muğla’nın diğer karayollarında ise her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemlerde, kış lastiği uygulamasının yapılmaması uygun görülmüştür.”

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Zorunlu kış lastiği denetimine başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.