03 Kasım 2026 Salı |Bodrum: 🌦️ +20°C
SON DAKİKA

Evsiz yurttaşlara sağlanan konaklamayı sonlandırma kararına tepki

deprem siddet 11124 afko 2

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nilay Konday

Bodrum Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsamında, Okyanus Otel’de barınan evsiz yurttaşlara sağlanan konaklamayı sonlandırma kararı aldı.

 

Karara gerekçe olarak, Cumhurbaşkanlığı tasarruf genelgesi gösterildi. Kararda,  “Geçici barınma hizmetini kurumumuz genel mali yapısındaki durum ve 32549 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2024/7  sayılı Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genel Kapsamında değerlendirildiğinde  sürdürmemiz mümkün görülmemektedir. Bu kapsamda söz konusu hizmetin 30/04/2025 tarihinde sonlanacak.” denildi.

 

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı olarak evsiz ve kimsesiz yurttaşlarımızın 30 Nisan 2025 sonrası akıbetinin ne olacağı ile ilgili  endişeliyiz.

 

Haberlere konu olduğu gibi 08 Şubat’ta, daha iki gün önce, Eski Otogarda ikamet eden 63 yaşındaki Muzaffer Galip’i kaybettik. Bizler Bodrum’da sosyal belediyeciliğin aktif olmasını, hayırseverlerin belediyeye bağış yapmanın haricinde evsizlere, kimsesizlere de çatı oluşturmasını diliyoruz.

 

Bu kapsamda konuyu gündeme taşıyan medya mensuplarımızı göstermiş oldukları hassasiyet için tebrik ediyor, sorularının bir an önce hem Bodrum Belediyesi hem de iktidarın Bodrum’daki temsilcileri tarafından yanıtlanmasını bekliyoruz.

 

Bodrum Belediye Başkanı Sayın Tamer Mandalinci, aldığınız kararın kimsesizleri mağdur etmemesi için ne yaptınız?

 

Cumhur İttifakı’nın Değerli Temsilcileri, Kıymetili Mevkidaşlarım ve  Bodrum Belediye  Meclis Üyeleri  bu yurttaşlar için devletin olanaklarından faydalanmaları adına bir girişimde bulundunuz mu?

 

30 Nisan 2025 sabahı kimsesiz yurttaşlarımızın  gidecek adres belli mi?

 

Bodrum kamuoyunun endişelerini gidermek adına sorularımızın tez zamanda yanıt bulmasını diliyoruz.

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı