Ege Denizi’nde saat 23.16’da 5,2
saat 01:37:25 5,1büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
2025.02.11 saat 01:37:25 ikinci deprem
Derinlik( 10.1 büyüklük 5.0 5.1 EGE DENIZI
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, saat 23.16’da merkez üssü Ege Denizi olan 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Zeminden 7 kilometre derinlikte meydana gelen depremin en yakın kara parçası olan Muğla’nın Bodrum ilçesine 160.66 kilometre mesafede olduğu belirtildi. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Ege Denizi’nde Santorini Adası çevresindeki sismik hareketlilik aralıksız sürüyor. 26 Ocak’ta başlayan deprem fırtınası boyunca 9 binin üzerinde sarsıntı kaydedildi. Son olarak saat 23.16’da 5,2 saat 01,37’de 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Muğla ve çevre illerden de hissedildi.
ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ
Türkiye kıyılarına yaklaşık 200-250 kilometre uzakta meydana gelen depremin çevre illerden hissedildiği kaydedildi. Sosyal medyada kullanıcılar depremin İzmir, Aydın ve çevre kentlerden de hissedildiği bilgisini paylaştı.

EGE’DE SARSINTI VE UĞULTU DİNMİYOR
Santorini ıssız adaya dönerken, Yunanistan hükümeti kriz senaryoları üzerinde çalışıyor.
Yunanistan, deprem bölgesindeki denizaltına yakından bakmak istiyor. Volkanların bulunduğu deniz tabanındaki hareketliliğin incelenmesi sonrasında, kesintisiz sarsıntılar için bilimsel açıklamalar yapılacak.
Yunan haber kanalı Mega’nın verdiği bilgiye göre, Yunan bilim insanlarından oluşan bir ekip bugün Caldera deniz bölgesinde veri kaydeden sismografları kurtarmak ve iki yeni su altı sismografı yerleştirmek için bir operasyona başlayacak.
Atina Ulusal Üniversitesi Jeoloji Profesörü Evi Nomikou, hava şartlarının uygun olması halinde bilimsel ekibin, bölgenin mikrosismisitesini gösterebilecek olan Kaldera’da bulunan su altı sismograflarını alacağını söyledi. Uzmanların denizsaltından elde ettiği veriler kara sismograflarından elde edilen verilerle birleştirilecek. “Sismograf verilerini daha iyi analiz edeceğiz, böylece oluşum mekanizmalarının fenomenini daha iyi anlayabileceğiz” diyen Nomikou, Santorini’nin kuzeydoğusundaki sismik aktivitenin herhangi bir volkanik patlamayla ilişkili olmadığını söyledi.