18 Haziran 2026 Perşembe |Bodrum: ☀️ +21°C
SON DAKİKA

Hayati Yazıcı Muğla’da Bir Dizi Ziyarette Bulundu

8b7c7c29 3465 4bb1 bd7e edbd22e9eed6 scaled e1769983239597

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Muğla’da Bir Dizi Ziyarette Bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Muğla programı kapsamında Ula-Akyaka’da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi, Kadın Azmağı’nda incelemelerde bulundu ve AK Parti Muğla İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Muğla’da bir dizi ziyaret ve program gerçekleştirdi. Program kapsamında ilk olarak Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde düzenlenen kahvaltı programında, sivil toplum kuruluşlarının Muğla temsilcileriyle bir araya gelindi.

Toplantıda Muğla özelinde yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, STK temsilcilerinin görüş ve önerileri dinlendi. Programa katılım sağlayan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür edildi.

Hayati Yazıcı, Akyaka programı kapsamında Kadın Azmağı’nda da incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen turda Akyaka’nın ekoturizm potansiyeli ve bölgenin doğal yapısının sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde korunarak değerlendirilmesi konuları ele alındı.

Muğla programının son bölümünde AK Parti Muğla İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Yazıcı, il teşkilatıyla bir araya geldi. Ziyarette Muğla’daki çalışmalar, teşkilat içi birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi ile Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda izlenecek yol haritası üzerine istişarelerde bulunuldu.

Ziyaretlerin ardından, Hayati Yazıcı’ya nazik ziyaretleri ve teşkilata verdikleri destek dolayısıyla teşekkür edilirken, Muğla için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, mevcut anayasanın darbe dönemlerinin izlerini taşıdığını belirterek, Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve milletin kendi anayasasını yapması gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Muğla’da düzenlenen Genişletilmiş İl Danışman Meclisi Toplantısı’na katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yazıcı, anayasa yapma hakkının asıl sahibinin millet olduğunu hatırlattı. Meclis duvarlarında yer alan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüne atıfta bulunan Yazıcı, milletin bugüne kadar bu hakkı tam anlamıyla kullanamadığını ifade etti. Mevcut anayasa üzerinde yapılan iyileştirmelere değinen Yazıcı, “Bütün bunlara rağmen bugün yürürlükte bulunan anayasada gerçekleştirilen 19 değişikliğin 12 tanesi bizim iktidarımız döneminde yapıldı. En büyük değişikliği 2017 yılında gerçekleştirerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni getirdik” dedi.

Yapılan tüm değişikliklere rağmen anayasanın bir bütünlük arz etmediğini söyleyen Yazıcı, yeni anayasa hedefinin hem AK Parti’nin kuruluş bildirgesinde hem de muhalefetin vaatlerinde yer aldığını belirtti. Yazıcı, “Talebimiz açık; Türkiye yeni bir anayasa yapmalı ve bu anayasaya millet damgasını vurmalı. Milletimiz, sahip olduğu anayasa yapma hakkını artık tam tekmil bir şekilde kullanabilmelidir” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı