İki günlük yalancı bahar, dün etkisini gösteren fırtınayla birlikte geride kaldı. Bugün için fırtına ve çöl tozu uyarısı yapan meteorolojinin tahminlerine göre hava sıcaklıkları bugün 5, çarşambaya kadar ise 11 derece düşecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere göre, bugün Balıkesir’in batı ilçeleri, İzmir, Manisa ve Aydın’da yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.
Muğla, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir çevreleri ile Ankara’nın güneyinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtınanın görüleceğinin tahmin edildiği bildirildi.
İKİ GÜN BOYUNCA KUVVETLİ LODOS FIRTINASI, YARIN AKŞAM SAATLERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENMEKTEDİR.
Bugün ilerleyen saatlerden itibaren aralıklı sağanak geçişlerinin görüleceği, yağışların genellikle hafif, yer yer orta kuvvetli sağanak şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir.
Lodos yönlü fırtınanın iki gün boyunca kuvvetli esmesi beklendiğinden, özellikle yarın etkisini bir miktar daha artırabileceği öngörülmektedir. Bu kapsamda görülebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) verilerine göre 2 gündür yurdun büyük bölümünde kendini gösteren bahar havası yeni haftayla birlikte etkisini yitirecek. Dün batıda 20 dereceleri gören hava sıcaklıkları 9 dereceye kadar düşecek.
YENİ HAFTADA HAVA NASIL OLACAK?
Yeni haftada ise hava sıcaklıkları düşüyor. Bugünden itibaren batı illerinde sıcaklıklar 3 ila 5 derece azalacak. Hafta sonu 20 dereceyi gören İstanbul ve Ankara’da havanın çarşamba günü 9 derece olması bekleniyor. Hafta sonuna doğru ise yağışlar kesilecek, sıcaklıklar birkaç derece daha artacak.
19 İLE SARI KODLU UYARI
MGM ayrıca Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Ordu, Samsun, Sinop, Aksaray ve Karaman için sarı kodlu fırtına ve kuvvetli sağanak yağış uyarısı yayınladı.
ÇÖL TOZU UYARISI
MGM, Marmara ve Ege’de toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme ve çamur yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarı yaptı.
FIRTINA DEVAM EDECEK
MGM’nin tahminlerine göre rüzgar Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde saatteki hızı 80 kilometreyi bulacak fırtına şeklinde esecek.



