CHP Muğla Milletvekilleri CHP’den İstifa Etti
Özgür Özel’in yeni kuracağı siyasi parti için CHP’den istifa etmesinin ardından, aralarında Muğla milletvekilleri Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici ve Cumhur Uzun’un da bulunduğu toplam 91 milletvekili bugün partilerinden ayrıldı.
Özgür Özel, Yeni Parti’nin kuruluş evraklarını imzalayarak CHP üyeliğinden istifa etti. Özel ile birlikte toplam 91 milletvekili de Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak Yeni Parti Kurucular Kurulu’nda yer aldı.
Toplu istifalar arasında CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici ve Cumhur Uzun da bulunuyor. Üç milletvekilinin de yeni oluşumun kurucuları arasında yer aldığı öğrenildi.
Süreyya Öneş Derici: “Millet Kazanacak”
CHP’den istifasını sosyal medya hesabından duyuran Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Atadan, dededen tüm Cumhuriyet Halk Partililer gibi ben de partimden istifa ettim… Büyük Türk milletinin ve büyük Türk devletinin bekası için mücadelem kanımın son damlasına kadar devam edecek. Zerre tereddüdüm yok. Zerre endişem yok. Biz kazanacağız. Millet kazanacak!”
Muğla Siyasetinde Yeni Süreç
CHP’nin Muğla’daki üç milletvekilinin de istifa ederek Yeni Parti saflarına katılması, kentte siyasi dengeleri değiştirebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor



