28 Eylül 2026 Pazartesi |Bodrum: ☀️ +21°C
SON DAKİKA

Yaman Mat son yolculuğuna uğurlandı

fa7356a5 336b 4c01 8266 85ca745cafaf scaled

Bodrum’da bıçaklanarak öldürülen geçmiş dönem Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar ile Emekli Zabıta Müdürü İbrahim Mat’ın oğlu Yaman Mat, son yolculuğuna uğurlandı. Katil zanlısı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay gece saat 02.00 sıralarında Gümbet Mahallesi Zengin Hüseyin Sokak’ta meydana geldi. Sokakta faaliyet gösteren bir apart otelde farklı odalarda kalan garson F.D.(42) ile tersane işçisi Yaman Mat (36) adlı iki arkadaş arasında gürültü yapma ve alacak verecek meselesi yüzünden telefonda tartışma çıktı.

Apart girişinde buluşan taraflar arasındaki tartışma bir süre sonra kavgaya döndü. Kavga sırasında Yaman Mat’ın altında kalan F.D., sustalı bıçağı çıkarıp Yaman Mat’ı karnından ve göğsünden 3 bıçak darbesiyle yaraladı.

Suç aleti sustalı bıçağı yıkayan F.D., ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunan F.D., apart önünde bir kişinin yaralı halde olduğunu bildirdi. F.D., daha sonra olay yerine gelen ağabeyi tarafından olay yerinden götürüldü.

İhbarın ardından 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri olay yerine geldi. Apart otelin girişinde yerde yatan Yaman Mat’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Katil zanlısı olduğu belirlenen F.D., tekrar olay yerine geldiğinde suç aleti bıçakla birlikte gözaltına alındı. F.D. ve Yaman Mat’ın daha önce oda arkadaşı oldukları ve sorun yaşayıp odalarını ayırdıkları bildirildi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenilen F.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

MİLAS’TA TOPRAĞA VERİLDİ

Geçmiş dönem Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar ile Emekli Zabıta Müdürü İbrahim Mat’ın oğlu Yaman Mat için ikindi namazı sonrası Ulu Camii’de cenaze töreni düzenlendi. Törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, önceki dönem Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile sevenleri katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Yaman Mat Milas Şehir Mezarlığı’na defnedildi

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı