30 Ekim 2026 Cuma |Bodrum: ☀️ +20°C
SON DAKİKA

Kök Hücre ile Umut Oldu

Kok Hucre ile Umut Oldu 5 scaled

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi personeli İnşaat Yüksek Mühendisi Şamil Karagöz, lösemi tedavisi gören bir hastayla doku uyumunun sağlanmasının ardından kök hücre bağışında bulunarak hastaya umut oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi personeli, kent genelinde yürüttüğü hizmetlerin yanı sıra toplumsal dayanışma ve gönüllülük konusunda da örnek davranışlara imza atıyor.

Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Yapım İşleri İhale Şube Müdürlüğü’nde görev yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Şamil Karagöz, kök hücre bağışıyla lösemi tedavisi gören bir hastanın yaşam mücadelesine destek oldu.

Daha önce kök hücre donör adayı olan Karagöz ile tedavisi devam eden bir hasta arasında doku uyumunun tespit edilmesinin ardından bağış süreci başlatıldı. Gerekli sağlık kontrolleri ve hazırlıkların tamamlanmasıyla Karagöz, 21 Ekim 2026 tarihinde İzmir Şehir Hastanesi’nde kök hücre bağışını gerçekleştirdi.

Bağışlanan Kök Hücreler Hastaya Nakledildi

Şamil Karagöz’den alınan kök hücreler, 22 Ekim 2026 tarihinde İzmir Şehir Hastanesi’nde tedavi gören hastaya nakledildi. Gerçekleştirilen bağış, kök hücre nakli bekleyen hastalar açısından gönüllü donörlüğün taşıdığı önemi bir kez daha ortaya koydu.

Karagöz’den Kök Hücre Bağışı Çağrısı

Toplumsal dayanışmanın en anlamlı örneklerinden birini sergileyen Şamil Karagöz, kök hücre ve kan bağışının hastalar için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Donör olmanın bir insanın yaşam mücadelesine umut olabileceğini belirten Karagöz, uygun koşulları taşıyan vatandaşları da gönüllü donör adayı olmaya davet etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi personelinin gerçekleştirdiği bu duyarlı bağış, dayanışmanın ve gönüllülüğün bir insanın yaşamında yaratabileceği değerin de anlamlı bir örneği oldu.

 

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı