1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Akdeniz’de 5.2 Deprem Muğla Ve Çevrelerinde Hissedildi

Akdeniz’de 5.2 Deprem Muğla Ve Çevrelerinde Hissedildi

featured

AKDENİZ’de, merkez üssü Antalya’nın Gazipaşa ilçesi açıkları olan 5.2 büyüklüğünde depreme canlı yanında oyun oynarken yakalanan Umut Doğanay, büyük korku yaşadı.Deprem.Muğla ve çevrelerinde hissedldi..

AKDENİZ’de, merkez üssü Antalya‘nın Gazipaşa ilçesi açıkları olan 5.2 büyüklüğünde depreme canlı yanında oyun oynarken yakalanan Umut Doğanay, büyük korku yaşadı. Doğanay, o anların görüntülerini sosyal medyadan paylaştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi’nin merkez üssünü Akdeniz‘de, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin 39.01 kilometre açığı olarak tespit ettiği deprem, saat 15.44’te meydana geldi. Yerin 77.22 kilometre derinliğinde olan deprem, Antalya kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra Muğla ve Burdur dolaylarında da hissedildi.

AFAD, 15.44’te Antalya‘nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5.2 büyüklüğünde, 77.58 kilometre derinlikte bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.5 olarak açıkladı.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem Antalya başta olmak üzere Muğla, Mersin, Isparta, Adana ve birçok çevre ilde hissedildi.

BAKAN KURUM: İNCELEMELER BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya’nın Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremle ilgili şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını bildirdi.

Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Antalya’daki deprem nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şunları kaydetti: “Depremden hemen sonra harekete geçen bakanlığımız hasar tespit ekipleri incelemelerine başladı. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık.”

Son Dakika! Antalya Gazipaşa açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem

ANTALYA VALİSİ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı açıklamada, “İlimiz Gazipaşa İlçesi açıklarında saat 15.44’de meydana gelen 5.2 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ilk bilgilere göre olumsuz bir durum yoktur. Evlerinin önüne çıkmak isterlerse müsaade ediyoruz. Sokağa çıkma yasağımız var tabi. 112’ye telefonlar geldi, buradan da duyurmak isterim. Arzu edenler, isteyen vatandaşlarımız evlerinin önüne çıkabilirler. Bunu 112’yi, jandarmayı, polisi arayanlara da söyledik. Evlerinin önüne çıkmalarında bir mahsur yok” ifadelerine yer verdi.

“TÜM EKİPLER TEYAKKUZDA”

Koronavirüs tedavisine evinde devam edilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, depremle ilgili Twitter’dan açıklama yaptı. Böcek, “Antalya açıklarında meydana gelen depremde can ve mal kaybı konusunda hiçbir ihbar gelmediğini belirtiyor, tüm ekiplerimizin teyakkuzda olduğu bilgisiyle hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Son Dakika! Antalya Gazipaşa açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem

“ŞİMDİLİK HASAR BİLGİSİ GELMEDİ”

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise “Şu an için hasar bilgisi gelmedi. Şimdilik bir sorun yok. Herkese geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Akdeniz’de 5.2 Deprem Muğla Ve Çevrelerinde Hissedildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.