İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan bayramı tatilinde yaşanan trafik kazalarında 74 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 199 kişinin yaralandığını açıkladı. Yerlikaya, “Bu sayılar bir istatistik değil, her biri ayrı ayrı bir can. Yarım kalmış bir hayat. Öksüz kalmış bir çocuk. Acıyla hatırlayacakları bir bayram” dedi.
https://x.com/i/broadcasts/1eaJbWwgYXVxX
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilindeki trafik kazaları bilançosunu açıkladı.
Geçen seneki bayram tatiline göre kazalarda yüzde 4.6 azalma yaşandığını belirten Yerlikaya, “Bu kazalarda da maalesef 74 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. 10 bin 199 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu sayılar bir istatistik değil, her biri ayrı ayrı bir can. Yarım kalmış bir hayat. Öksüz kalmış bir çocuk. Acıyla hatırlayacakları bir bayram. Maalesef bu bayram tatilinde her gün 8 canımızı yollarda yitirdik. Her gün bir şehrimize kara haber düştü” dedi.
Yerlikaya, “Peki, neydi bu kazaların nedeni? En başta aşırı hız geliyor. Kazaların yüzde 41’i hızdan kaynaklandı. Diğer sebepler arasında arkadan çarpma, geçiş önceliği ihlali, kırmızı ışıktan geçme gibi temel trafik kurallarına uymamak var. Pendik gişelerindeki o kaza. 4 öğretmenimiz yaşamlarını yitirdi. Dün de yine Pendik gişelerinde benzer kaza meydana geldi. O kazada da 1 vatandaşımız hayatını kaybetti” açıklamasında bulundu.