Marmaris’te 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
AFAD MUĞLA MARMARİS ‘TE SAAT 02:17’DE 10,45 KM 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ. DEPREM MUĞLA VE İLÇELERİNDE HİSSEDİLDİ.
Bodrumlular depreme uykuda yakalandı.
MUĞLA VALİSİ AKBIYIK: YIKIM YOK, 11 VATANDAŞ YARALI
Şiddetli depremin ardından Muğla Valisi İdris Akbıyık yaptığı açıklamada “Marmaris açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle an itibarıyla, ilimizde olumsuz bir durum bulunmamaktadır” dedi.
Akbıyık “Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” sözlerini kullandı.
TRT Haber’e açıklamalarda bulunan Akbıyık “11 vatandaşımız yaralandı. Yıkım ihbarı yok” diye konuştu.
Deprem çevre illerden de hissedildi. Depremin büyüklüğü 5.8 olarak açıklandı…
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Kuşadası’ndayım 5 dakika kadar süren yaklaşık M5,5 -6,5 dolayında güçlü bir depremle uyandım. Sarsım dalgalarının evin altında geçtiğini duyumsadım, uyandırdı. Deprem Rodos yakınlarında Güney Ege dalma batma kuşağında” açıklamasını yaptı.
ilk deprem
2025.06.02 saat 23:38:19 derinlik 24.9 -.- 3.4 EGE DENIZI
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
KANDİLLİ RASATHANESİ VE DEPREM ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ
5.7 5.6 BOZBURUN ACIKLARI-MUGLA (AKDENIZ)