Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Bodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Asayiş Toplantısı’nda, özellikle korsan yolcu taşımacılığına karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı.
Toplantıya Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’in yanı sıra Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı ve Oda Başkan Yardımcısı Arif Durdu da katıldı.
Korsan Taşımacılıkla Mücadele Gündemin İlk Sırasında
Toplantıda, Bodrum’da kayıt dışı ve izinsiz taşımacılık yapan kişi ve gruplarla ilgili denetimlerin artırılacağı vurgulandı. Korsan taşımacılığın hem kamu güvenliğini hem de kayıtlı esnafın haklarını tehdit ettiğine dikkat çeken Hasan Kablı, “Çok yönlü olarak korsan yolcu taşımacılığıyla mücadeleyi ele aldık. Böyle niyeti olanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.
Kaymakam Mustafa Çit: “Denetimler Artacak”
Kaymakam Mustafa Çit ise, yaz sezonuyla birlikte Bodrum’a artan araç ve insan trafiğine dikkat çekerek, “Kamu düzeni ve yol güvenliği açısından gerekli tüm tedbirleri alacağız. Denetimler sıkılaştırılacak, korsan taşımacılıkla mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.
Toplantıda ayrıca, denetim ekiplerinin koordinasyonu, vatandaşların bilgilendirilmesi ve dijital ihbar mekanizmalarının etkin kullanımı gibi başlıklar da gündeme geldi. Sezon boyunca bu alandaki ihlallerin önlenmesi adına, tüm kurumların iş birliği içinde çalışacağı bildirildi