28 Ekim 2026 Çarşamba |Bodrum: 🌦️ +18°C
SON DAKİKA

Bodrumda Yaşayan Aleviler Olarak, Maraş’ı Unutmadık

20181219 213832

19 – 26 Aralık 1978 yılında Maraş’ta yaşayan Alevi yurttaşlara yönelik gerçekleşen katliamda Hakka yürüyen canlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Cem Vakfı Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Adına Başkan Mehmet Çuhadaroğlu yaptığı yazılı açıklamada

Bodrumda yaşayan Aleviler olarak,
Maraş’ı Unutmadık, Unutturmayacağız!
19 – 26 Aralık 1978 yılında Maraş’ta yaşayan Alevi yurttaşlara yönelik gerçekleşen katliamda Hakka yürüyen canlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz.
‘‘Davası İnsanlık davası, Yolu Hak Muhammed Ali yolu’’ olan Aleviler yaşamın merkezine insanı koyan, sevgi, saygı, hoşgörü ile evrensel boyutta bütün insanlığın kardeşliğini ve dostluğunu ilke edinmiş ve bu adanmışlığın geçmişten günümüze ağır bedelleri olmuştur.
Bu bedellerden sadece biri olan Maraş katliamını yaparak insanlık suçu işleyen kişi ve zihniyeti lanetliyoruz.
Birlik ve beraberlik için bu cinayeti gerçekleştirenlerin tespiti ve yargılanması arzusu içindeyiz.
Dünya insanına sevgi ile yaklaşmak saygı duymak kardeşlik ve dostluk duyguları ile barış içerisinde yaşama arzumuzu bir kez daha dile getirmek istedik.
Bedirden Kerbela’ya Kerbela’dan Çanakkale’ye Dersim, Çorum, Maraş, Sivas, Gazi’ unutmadık, Unutmayacağız!
İnsan sevgisini, insana saygıyı esas kılarak yaradan ötürü Hakk’a, İnsana ve yârin yanağına âşık olan bizler,
bu topraklarda acıyı, özlemi, hasreti, sürgünü, sevdayı, barış ve kardeşlik türkülerimizi söylemeye devam edeceğiz.

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı