İmamoğlu’na yönelik operasyonlara sessiz kalması nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken komedyen Gökhan Ünver’in Bodrum’daki sahne gösterisi iptal edildi.
Büyütmek için resme tıklayın
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonlara sessiz kalması nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken komedyen Gökhan Ünver’in Bodrum’daki sahne gösterisi iptal edildi. Bodrum Belediyesi, 6 Mayıs’ta Herodot Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan gösterinin “tadilat çalışmaları” nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Ancak kamuoyunda bu iptalin, Ünver’e yönelik artan boykot çağrılarının ardından gelmesi dikkat çekti.
Ünver’in Bodrum’da sahneye çıkacağı duyurulduktan sonra sosyal medyada çok sayıda tepki paylaşımı yapıldı. Eleştirilerin odak noktasında, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ünver’in sessiz kalması yer aldı.
Sosyal medyada tepkiler büyüyor
Tepkiler arasında öne çıkan bir paylaşımda bir kullanıcı, “Haksız yere tutuklanan Ekrem İmamoğlu ve ekibinin haksızlığına lal olmuş bu adamın gösterisini iptal edeceksiniz değil mi?” diyerek Bodrum Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Bu paylaşım kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşılarak geniş destek gördü. “Heyyyy Bodrumlular, elden ele yayalım, arkadaşı yormayalım oralara kadar!” gibi yorumlarla kampanya büyüdü.
Bodrum Belediyesi ise resmi açıklamasında iptal gerekçesini teknik bir sebebe bağladı:
“Herodot Kültür Merkezi’nde 6 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilecek tadilat çalışmaları nedeniyle, bu tarihte yapılması planlanan tüm oyun, gösteri ve programlar iptal edilmiştir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”
Ancak kamuoyunda bu açıklama, tepkileri yatıştırmak adına yapılan diplomatik bir hamle olarak yorumlandı. Ünver’in iptali, yalnızca Bodrum’la sınırlı kalmadı. Sanatçının 10 ve 29 Nisan’da İstanbul’daki Duru Tiyatro’da gerçekleştireceği gösterilerin de iptali için çağrılar yapılmaya başlandı.
250 bin takipçisi gitti!
Gökhan Ünver, İmamoğlu’na destek vermemesi nedeniyle sadece sosyal medyada değil, sanat camiasında da sert eleştirilere hedef oldu. Takipçilerinin önemli bir kısmını muhalif görüşe sahip yurttaşların oluşturduğu Ünver, yaşanan süreçte yaklaşık 250 bin takipçi kaybetti. Takipçi sayısını dengelemek için bot hesaplar satın aldığı iddia edildi.
Bayramda yaptığı tek paylaşımda ise eleştirilere alaycı bir dille yanıt veren Ünver, bu tavrıyla yeni bir dalga daha yarattı ve toplamda 400 bin takipçiyi kaybetti. Tepkiler büyüyünce X (eski adıyla Twitter) hesabını kapatarak sadece Instagram’da kalmayı tercih etti. Ancak burada da gelen eleştiriler dinmedi