Gaziantep Web Tasarım - Gaziantep Web Sitesi

  1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Büyükşehir Belediyesinin Keyfi Uygulaması Ile Mağdur Olmaya Devam Ediyorlar

Büyükşehir Belediyesinin Keyfi Uygulaması Ile Mağdur Olmaya Devam Ediyorlar

featured

BODRUM Neyzen Tevfik Caddesi üzerine bulunan uzun yıllardır hizmet Bodrum Datça Feribot seferlerinin yapıldığı noktadan Muğla Büyükşehir Belediyesince Bodrum Gemi yanaşma iskelesine gönderilmesi normal bir havada dalgakıran mendirek olmaması nedeniyle seferlerini gerçekleştiremiyor hem işletmeciler hemde vatandaşa mağdur olmaya devam ediyor..

Kamuya ait, Bodrum Muğla Büyükşehir Belediye limanından 30 yılı aşkın süredir hizmet veren Bodrum Datça feribotlarının, Muğla Büyük Şehir Belediyesi tarafından herhangi bir mendirek veya dalgakıranı olmayan Bodrum Gemi Yanaşma iskelesine gönderilmesi nedeniyle 20.06.2022 tarihli Bodrum-Datça ve Datça-Bodrum 18:00 seferleri, limanın maruz kaldığı dalgalardan, onlarca halatla bağlı olmasına rağmen sürekli sallanan feribotlara yolcu ve araç girişi sağlanamadığı için iptal edildi. Bodrum –Datça arasında köprü vazifesi gören feribot seferinin iptal edilmesiyle, tatilleri aksayan, Datça’da yaşayan ailelerine ulaşamayan öfkeli yolcular ‘’Yıllardır Bodrum-Datça feribotlarını kullanıyoruz, böyle güzel bir havada kalkış yerinin değiştirilerek, fırtınaya açık olan bir limana alınması yüzünden gidemiyor olmamız inanılacak gibi değil’’ dediler. Ayrıca yolcular, ‘’Eskiden merkeze yürüyerek gittiğimiz kalkış yerine şimdi taksi ve minibüslerle zorla ulaşıyoruz, yetkililer biran önce eski kalkış yerine geçilmesini sağlasın.’’ yorumlarını yaptılar.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik yoğunluğu gerekçesiyle feribotların Gemi Yanaşma İskelesine gönderilmesine tepkiler sürerken, çarşı esnafı ve yerel halk imza kampanyası başlatarak feribotların eski kalkış yerine dönmesi için gerekenin yapılmasını istedi. Covid-19 nedeniyle yeterince mağdur olduğunu söyleyen tepkili esnaf, 20 araç kapasiteli feribotun ne tür bir trafik yaratacağı konusuna anlam veremediklerini söyleyip Muğla Büyük Şehir Belediyesi’nin vatandaşları daha fazla mağdur etmeden yanlış kararlarından dönmesi gerektiğini dile getirdiler.

Bodrum’da önemli turizm destinasyonlarından olan, Muğla Büyükşehir Belediyesi kontrolünde yıllardır hizmet veren Bodrum Datça feribotları geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi tarafından Neyzen Teyfik Caddesinde trafik yarattığı gerekçesiyle Bodrum Yolcu Limanı’nda belirlenen noktada hizmet vermeye başlaması, hem seyahat etmek isteyen vatandaşları, hem de feribot görevlilerine mağduriyet yaşatmaktadır. Feribotların yeni kalkış noktasının Bodrum’un deniz trafiğinin en yoğun yaşandığı bölgede olması, dalgakıran ve mendirek yapısının olmaması, fırtına dahi olmasa geçiş yapan deniz araçlarının yarattığı dalgalara maruz kalması can ve mal güvenliğini hiçe sayılıyor.

images 5 740x394 1


0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Büyükşehir Belediyesinin Keyfi Uygulaması Ile Mağdur Olmaya Devam Ediyorlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.