1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Çanakkale Şehitlerinin Anısına Ve Leleg Yollarındalar

Çanakkale Şehitlerinin Anısına Ve Leleg Yollarındalar

featured

19 Mart 2022 tarihinde Çanakkale Şehitlerinin anısına ve Leleg yollarının tanıtım ve önemine dikkat çekmek için planlanan 88 km.lik yürüyüşe Etrim Köyü baslangıç noktasında başlayarak yürüyüşün tamamını  26 saatte başarıyla  bitiren  Burhan Yusuf Taş,Hüseyin Aydın,Arcan Camgöz, ve yürüyüşe gene 30 km .lik mesafeyi katederek destek veren Duran Çam, Yokusbaşı /Pedasa 7km.lik  hatda gece destek veren Timea Tümay   ve Yokusbaşı /Turgutreis  ikinci 44 km.lik etapta gece destek veren Kemal Sökmen ve Selda Özhan Bodosk’un misyonunu başarıyla  tamamlamışlardır. Ayrıca belirli noktalarda sporcuların dinlenmeleri için Çağrı Özbek,Hüseyin Özbek ,Kamil İstif, Yasemin Acar,Funda Taş,Naim Sidra,Harun Şamat,Otantik Ocakbaşı İşletmecisi İnan Özcan,Hasan Özcan istasyon noktaları kurup lojistik yardımı da sağlayarak sporcularımıza gereken desteği sağlamışlardır. Bodosk’un diğer değerli yönetim kurulu üyeleri de bu organizasyonda sonuna kadar Sporcularımıza destek olmuşlardır.1998′ den bu yana Türkiye Dağcılık Federasyonu üyesi olan ve yarımadada Doğa Sporlarının gelişimine katkı sağlayan Bodrum Doğa Sporları Klübü (BODOSK) 19 Mart’ ta bir ilke imza atıyor.  18 Mart 1915’te Gelibolu Yarımadası’nda İtilaf Devletlerine karşı kazanılan zaferin anısına 88 km ‘lik LELEG yolu parkurunu 24 saatte , çetin doğa  şartları altında tamamlamayı hedefleyen Bodosk’ un bir misyonu da  bu rotaların tanıtımını sağlamak ve yarımada halkını elde kalan son yeşil ve son dağlarla buluşturarak Bodrum’daki süregelen doğa kıyımına, doğal ve arkeolojik sit alanlarındaki ranta karşı da dikkati  çekebilmektir.

19 Mart’da Etrim köyünden başlayacak yürüyüş parkurunun 88.km’si Turgutreis’de sonlanacaktır. Sırasıyla yürünecek etaplar: Etrim-Theangela dağı-Kaplan dağı-Alazeytin- Kocadağ – Kışladağı – Devegüreşi alanı- Yokuşbaşı-Pedasa- Çukursarnıç- Girelbelen – Dağbelen – Dereköy – İslamhaneleri – Turgutreis ‘tir.

Bodosk Ultra Maraton ekibine destek vermek isteyenler Deve güreşi alanı veya Pedasa’dan yürüyüşe katılarak diledikleri noktadan ayrılabilirler.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Çanakkale Şehitlerinin Anısına Ve Leleg Yollarındalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.