Bodrum’un Kumköy İrmene Mahallesi bugün kültürel birliktelik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birine sahne oldu. Geleneksel değerleri ve toplumsal kaynaşmayı ön plana çıkaran Canlar Şenliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Saat 12.00’de başlayan etkinlikte alan, Bodrumlular ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlarla dolup taştı. Türküler, semah gösterileri ve sahne performansları gün boyu şenlik havası estirdi.
Etkinliğe, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz da katıldı. Ayrıca birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcileri de şenlikte yer aldı.
Program kapsamında bayrak dikimiyle başlayan etkinliklerde, Grup MEST, İlhan Özçelik, Kemal Sefer ve Fatma Meşe Öz sahne alarak türkü dolu bir gün yaşattı. Katılımcıların en çok heyecanla beklediği an ise Haluk Levent’in sahneye çıkması oldu. Levent, söylediği türkülerle alanı coşturdu, birlik ve dayanışma mesajları verdi. Vatandaşlar ise güzel havayı da fırsat bilerek şenlik yerini mesire alanına çevirdi. Piknik sepetleri açıldı, ikramlar yapıldı.
Hüsniye Çınar ve Yağız Safa Kamsız’ın sunumuyla gerçekleşen şenlikte, semah gösterileri büyük beğeni topladı. Canlar Şenliği, kültürel değerleri yaşatmanın yanı sıra dostluk ve kardeşlik vurgusuyla da hafızalarda iz bıraktı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Kumköy Muhtarlığı, Kumköy İrmene Çevre ve Dayanışma Derneği ve Tüm Alevi Dernekleri Federasyonu (TADEF) iş birliğiyle gerçekleştirilen şenlik, Bodrum’un kültürel çeşitliliğini ve toplumsal dayanışma ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi.