Gaziantep Web Tasarım - Gaziantep Web Sitesi

  1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ercan: Türkiye’deki Fay Hatlarının Tamamı Harekete Geçti

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ercan: Türkiye’deki Fay Hatlarının Tamamı Harekete Geçti

featured

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Tele1’de yayınlanan Demokrasi Arenası programına konuk oldu. Bu yıl Türkiye’nin deprem yılı yaşadığını belirten Ercan, “Yaşanan son 4 depremin ardından Türkiye’deki fay hatlarının tamamının harekete geçtiğini gördüm” dedi.

Geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, Sisam Adası’nda büyük bir deprem beklediğini ve Muğla, Denizli, Burdur ve Isparta‘nın da bu depremden önemli ölçüde etkileneceğini söyleyen Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yeni uyarılarda bulundu.

“BU YIL TÜRKİYE DEPREM YILINI YAŞIYOR”

Tele1 ekranlarında Uğur Dündar’ın sunduğu ‘Demokrasi Arenası’ programına konuk olan ünlü deprem uzmanı Ahmet Ercan, son dönemde yaşanan depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu yıl Türkiye deprem yılını yaşadığını belirten Ercan, “Bunun nedeni de Afrika anakarasının Türkiye toslama hızında yaklaşık yüzde 25 ile yüzde 50’lik bir artış oldu. Yani Kuzeye doğru itiyor. Bu Türkiye’yi çok kastı” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ FAY HATLARI TAMAMEN HAREKETE GEÇTİ”

Ercan, “Yaşanan bu son 4 depremin ardından Türkiye’deki fay hatlarının tamamının harekete geçtiğini gördüm. Ama bu ‘Her an deprem olabilir’ anlamına gelmiyor” dedi.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ercan: Türkiye’deki Fay Hatlarının Tamamı Harekete Geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.