1. Haberler
  2. Muğla
  3. Eş zamanlı üç orman yangın söndürüldü

Eş zamanlı üç orman yangın söndürüldü

featured

Muğla ve Aydın’da eş zamanlı üç yangın birden!

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinde Aydın ve Muğla illerinde peş peşe çıkan üç ayrı orman yangınının hızlı ve etkili müdahalelerle büyümeden kontrol altına alındığını duyurdu.

 

Muğ Orman Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinde Aydın ve Muğla illerinde peş peşe çıkan üç ayrı orman yangınının hızlı ve etkili müdahalelerle büyümeden kontrol altına alındığını duyurdu.

 

Söke Gülbahçe’de başlayan yangın panik yarattı

İlk yangın, Aydın’ın Söke ilçesi Gülbahçe Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Yangına hem karadan hem havadan müdahale eden ekipler, alevlerin ormanlık alana yayılmasını önleyerek yangını kısa sürede söndürdü.

 

Ula Yeşilçam’da helikopter destekli müdahale

İkinci yangın ihbarı, saat 18.23’te Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Yeşilçam köyü yakınlarından geldi. Ormanlık alanda çıkan yangına, bölgeye sevk edilen helikopterlerin müdahalesiyle hızla kontrol sağlandı. Yangının çevreye yayılmadan bastırıldığı bildirildi.

 

Datça Aktur’da bir yangın daha!

Üçüncü yangın ise Datça Aktur mevkiinde meydana geldi. Hem karadan hem de havadan yapılan yoğun müdahale sonucu yangın anında kontrol altına alınarak söndürüldü.

 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bölgemizde akşam saatlerinde çıkan 3 yangın, ekiplerimizin havadan ve karadan yaptıkları müdahalelerle büyümeden söndürülmüştür” denildi.

 

Yetkililer, yangın sezonunun başladığı bugünlerde vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle ormanlık alanlarda ateş yakılmaması ve yangına sebep olabilecek faaliyetlerden kaçınılması gerektiği vurgulandı

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Eş zamanlı üç orman yangın söndürüldü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.