Yeniköy Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. 1604 Sokak’ta bulunan bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangının, ilk belirlemelere göre balkon kısmından çıktığı düşünülüyor.
Yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri hızlı şekilde müdahale etti. Dar sokaklar nedeniyle müdahalede zorluk yaşayan ekiplerin çalışabilmesi için polis ekipleri vatandaşları bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı. Yangın nedeniyle Turgutreis Caddesi uzun süre trafiğe kapatıldı.
Yangın sırasında evde maddi hasar oluştu. Bir kadın, evde bulunan kedileri için büyük endişe yaşadı. Ekipler yangını kısa sürede kontrol altına alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yangının elektrik hatlarından çıkma ihtimali göz önünde bulundurularak AYDEM ekibi de yangın bölgesine geldi ve bi süre sokağa tedbir amaçlı elektrik verilemedi.Yangında can kaybı yaşanmazken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.