Son yıllarda sağlık alanında şiddetin önüne geçebilmek İçişleri Bakanlığı tarafından artık hastane polislerinin yanı sıra jandarma da görev yapmaya başladı. Bodrum Devlet Hastanesi’nde jandarmalar görev aldı.
Ülke genelinde son yıllarda sağlıkta yaşanan şiddet ve saldırıların önlenmesi için bir dizi önleyici tedbirler alınmaya başladı.İçişleri Bakanlığı tarafından artık kamu hastanelerinde görevli hastane polislerinin yanı sıra polis ile birlikte jandarma da görevlendirildi. Bodrum’dda başlayan uygulamada Devlet Hastanesi ‘nde jandarma personelleri polis memurları ile görev alıyor. Hastane polislerinin yanında 2 rütbeli jandarma personeli görev yapıyor. Herhangi şiddet olayınında jandarma personeli polisle birlikte hareket ederek duruma müdahale edecek.
sağlık çalışanlarına yönelik hastanelerdeki şiddetin önüne geçilmesi için İçişleri Bakanlığı’nca alınan karar çerçevesinde, polisin yanında jandarma da 24 saat görev yapmaya başladı.
Son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından olaylara daha hızlı ve etkin müdahale edilebilmesi amacıyla hastanelerde jandarma da görevlendirildi. Bodrum Devlet Hastanesi’nde, cuma gününden itibaren 2 rütbeli jandarma görev yapmaya başladı. Olaylara polislerle birlikte müdahale edecek jandarmanın hastanede olması, hem sağlık çalışanları hem de hastalar tarafından destek gördü. Bundan sonra hastanede meydana gelebilecek şiddet olaylarına jandarma ve polis birlikte müdahale edecek.