Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin basın açıklaması, Bodrum Umurça Mahallesi’nde bulunan Umurça Parkı içindeki Kent Konseyi Ofisi’nde saat 10.30’da gerçekleştirildi.
“Şiddet Suçtur, Kadının Meselesi Değil”
Açıklamada, Muğla’nın Türkiye’de kadına yönelik şiddetin en yoğun yaşandığı ilk üç il arasında yer aldığına dikkat çekilerek, kadına yönelik şiddetin hiçbir bölge ve hiçbir kurum için istisna olmadığı vurgulandı. Şiddetin “kadının meselesi” olarak görülmesinin kabul edilemez olduğu belirtilirken, şiddetin açık bir suç olduğu ifade edildi.
“Bodrum’da Tarafsızlık Yok”
Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, ayrımcılıktan beslenen ve kadına yönelik şiddeti görmezden gelen yaklaşımların reddedildiğini belirterek, kentte faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, sendikalar, meslek odaları ve vakıfları şiddet karşısında taraf olmaya çağırdı. Tüm kurumlar, “Şiddet Tutum Politika Belgesi”ni imzalamaya ve çalışmaları Kadın Meclisi ile birlikte yürütmeye davet edildi.
Basın açıklaması, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Sözcüsü Figen Şendikmen imzasıyla kamuoyuna duyuruldu



