Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş. halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından geçtiğimiz hafta onaylandı. Firmanın talep toplama tarihleri de belli oldu. Kalyon Güneş Teknolojileri halka arz süreci bugün başlıyor. İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda 1 TL nominal değerli paylar 70,30 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.
HABER: Selçuk AKBAŞ
Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş. halka arz tarihleri, hisse fiyatı ve kodu gibi detaylar belli oldu. Halka arz büyüklüğü 3.2 milyar TL olarak belirlenen şirketin satış sonrası halka açıklık oranı %11,26 olacak. Halka arz işlemlerinde kullanılacak olan pay kodu ise “KLYPV” olarak belirlendi. Peki, Kalyon Güneş halka arz ne zaman? Kalyon Güneş Teknolojileri halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var? İşte, KLYPV halka arz tarihi, hisse fiyatı ve olası lot dağıtım sayısı ile ilgili detaylı bilgiler…
KALYON GÜNEŞ TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ NE ZAMAN?
Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş.’nin halka arzı için talep toplama tarihleri 5-6-7 Şubat 2025 olarak belirlendi.
Kalyon Güneş Teknolojileri bireysele eşit dağıtım olacak şekilde halka arz edilecek.
KALYON GÜNEŞ HALKA ARZ HİSSE FİYATI NE KADAR, KODU NE?
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin konsorsiyum liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 70,30 TL sabit fiyat üzerinden satılacak.
Halka arz işlemlerinde kullanılacak olan pay kodu “KLYPV” olarak belirlendi.
Kalyon Güneş halka arz büyüklüğü 3.2 milyar TL, satış sonrası halka açıklık oranı ise yüzde 11,26 olacak.
KALYON GÜNEŞ HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR?
Firma toplamda 46 milyon 334 bin 639 lot dağıtacak. Olası lot dağıtımı ise şu şekilde;
– 150 Bin katılım ~ 124 Lot (8717 TL).
– 250 Bin katılım ~ 74 Lot (5202 TL).
– 350 Bin katılım ~ 53 Lot (3725 TL).
– 500 Bin katılım ~ 37 Lot (2601 TL).
– 700 Bin katılım ~ 26 Lot (1827 TL).
– 1.1 Milyon katılım ~ 17 Lot (1195 TL).
– 1.6 Milyon katılım ~ 12 Lot (843 TL).
– 2.2 Milyon katılım ~ 8 Lot (562 TL
KALYON GÜNEŞ HALKA ARZ KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?
Kalyon Güneş halka arz şirket paylarının katılım endeksine uygun olmadığı belirtildi.
KALYON GÜNEŞ HALKA ARZ HANGİ BANKALARDA VAR?
KLYPV hisse koduyla satışa çıkacak olan hisseyi satın almak isteyenler İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. aracılığıyla satın alabilecek.
Açıklamada görüşlerin yer verilen Kalyon PV’nin Üst Yöneticisi Dr. İhsan Kulalı, Türkiye’nin artan enerji ihtiyacının yerli ve aynı zamanda yenilenebilir enerji üretimi ile istikrarlı bir şekilde sağlanmasına en büyük katkı veren şirketlerden biri olduklarını belirterek, “Halka arzdan elde edeceğimiz gelirle, bir yandan güneş teknolojileri iyileştirme yatırımları ve kapasite kullanımını yükseltmeye yönelik yatırımlar yaparken, diğer taraftan geniş bir yatırımcı kitlesiyle güneşi arkamıza alarak gelecek nesillerimize daha temiz bir dünya bırakacağız.” ifadelerini kullandı.
Kulalı, halka arz başvurusunun onaylanmasının ardından açıklamalarda bulunarak, “İnşaat, enerji, yatırım-işletme, sanayi gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren, yenilikçi projeleri ve sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımı ile ülke ekonomisine ve topluma değer katan Kalyon Holding’in en önemli yatırımlarından biri olan Kalyon PV, artan enerji ihtiyacının yerli ve aynı zamanda yenilenebilir enerji üretimi ile istikrarlı bir şekilde sağlanmasına katkı verme amacıyla kurulmuş bir şirket. Güneş paneli, hücre, wafer ve ingot üretimi aşamalarını tek çatı altında toplayan Avrupa’nın ilk dikey entegre üretim fabrikası.” bilgisini paylaştı.
Ürettikleri panellerin yaklaşık yüzde 90’a varan yerlilik oranına sahip olduğuna işaret eden Kulalı, “2023’te Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin yenilenebilir enerji vizyonunu açıklayarak 2035 yılında Türkiye’nin güneş enerjisi kapasitesinin 53 gigavat olacağının altını çizmişti. Bugün bu rakam yaklaşık 20 gigavat. 10 yıl sonra 53 gigavata ulaşabilmek için her yıl yaklaşık 3-4 gigavatlık kurulum yapılması gerekiyor. Dolayısıyla Türkiye güneş enerjisinde altın çağını yaşayacağı bir döneme giriyor. Bizler de ülkemizin belirlediği hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Ürün ve hizmetlerimizde her zaman üst kaliteyi hedefleyerek, ulusal ve uluslararası sertifikalara akredite biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Kulalı, Kalyon PV’nin, yerli ve milli güneş teknolojileri üretimiyle Türkiye’de yenilenebilir enerji sektörü ve yeşil dönüşümde kilit role sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“2025 hedefimiz ülkemizde yenilenebilir enerji sektörünün ihtiyaç duyduğu güneş panellerini ve sektörün ithal ettiği panel ara ürünlerini pazara sunarak sektörün yerlileşmesine katkıda bulunmak. Yüksek verimli panellerimizin yanı sıra wafer ve hücrelerimizin satışını 2025 içerisinde artırmayı hedefliyoruz. Ara ürün talebinin Kalyon PV ürünleriyle yerli kaynaklarımızla karşılanması, sektörümüzün ülkemizde gelişmesi bakımından bir kaldıraç görevi görecek. Bugün, Türk mühendislerimizin akıl teri ile geliştirilen yerli güneş hücreleri ABD’deki uzay şirketlerinin uydularında “uzay hücreleri” olarak kullanılıyor. Uyduların elektrik üretimini sağlayan bu hücreler, yüksek verimlilik ve kalite standartlarında, zorlu uzay koşullarında çalışabilecek şekilde tasarlanıyor. ABD’ye ihraç ettiğimiz uzay hücrelerinin tasarımlarının Ar-Ge merkezimizde, üretimlerinin ise Kalyon PV fabrikamızda yapılmış olması şirketimiz ve ülkemiz için bir gurur kaynağıdır.”