04 Kasım 2026 Çarşamba |Bodrum: 🌤️ +18°C
SON DAKİKA

Kuruyan Göle, Beledi̇yeden Su Takvi̇yesi̇

20190813 125405

Bodrum Belediyesi ekipleri, suyu tükenmekte olan ve içerisinde çok sayıda su kaplumbağasının yaşadığı gölete su takviyesi yaparak, bölgedeki canlıları telef olmaktan kurtardı.

Bodrum’un Mumcular Yeniköy Mahallesinde bulunan bir gölette suyun tehlikeli derecede azalması nedeniyle durumu Belediye’ye ileten vatandaşlar sayesinde, gölet canlıları hayata tutundu. Gölette yaşayan çok sayıdaki su kaplumbağası ve kurbağanın hayatta kalma mücadelesini gören halk, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sosyal medya hesaplarına mesaj göndererek yardım istedi. Durumu, sosyal medyadan öğrenen Başkan Aras, gerekli birimlere talimat vererek bölgeye acilen su takviyesi yapılmasını istedi.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan incelemenin ardından son haftalarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dolayısıyla kuruyan gölete tankerle 40 ton su boşaltıldı. Belediye ekiplerinin çalışmasını gören çevre sakinleri de bölgeye gelerek belediye ekiplerine duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı