04 Kasım 2026 Çarşamba |Bodrum: ☀️ +19°C
SON DAKİKA

KURUYAN GÖLETTEKİ BALIKLAR KURTARILDI

71fd0658

 

 

Bodrum Pınarlıbelen Karanlık mevkiinde kuruma tehlikesi yaşayan göletteki sazan balıkları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri ekiplerinin müdahalesiyle ölmekten kurtarıldı.

Aşırı sıcak havanın beraberinde getirdiği kuraklık nedeniyle kuruyan Bodrum Pınarlıbelen Karanlık mevkiindeki gölette oksijensiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan balıklar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce kurtarılarak başka bir gölete taşındı.

Pınarlıbelen Muhtarı Abdullah Başol’un talebi ile bölgeye giden Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yaşam ortamı yok olmak üzere olan sazan balıklarını balçıkların arasından tek tek toplayarak, Sazköy Mahallesindeki gölete taşıdı. Göletten, ortalama 2 kg. ağırlığındaki 38 adet sazan balığı kurtarıldı.

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı