Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ eğitimlerini tamamlayan Muğlalı kadınlar sertifikalarını aldı
Garanti Bankası ve BÜYEM iş birliğiyle hayata geçirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamında Muğla’da eğitime katılan girişimci kadınlar, 19 Ekim’de Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen tören ile sertifikalarını almanın mutluluk ve gururunu yaşadılar.
Girişimci kadınların işlerini giderek büyütmek, girişimcilik ruhunu ve rekabetçi güçlerini artırmak hedefiyle, Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle gerçekleştirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun 24. durağı Muğla oldu. Okulun, Muğla’daki mezunlarına sertifikalarını vermek üzere bir ödül töreni düzenledi.
Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından 26 Nisan – 18 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen; işletme, müşteri ilişkileri, yönetim becerileri, finans ve insan kaynakları konularını kapsayan programı başarıyla tamamlayan Muğlalı kadın girişimciler, 19 Ekim’de Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen tören ile BÜYEM’den sertifikalarını aldılar.
2012 yılında hayata geçirilen Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası Muğla Şube Müdürü Timuçin Şimşek, “Garanti Bankası olarak inanıyoruz ki, ekonomik, sosyal ve kültürel hedeflere ulaşmada en büyük katkıyı kadınlar sağlıyor ve sağlamaya da devam edecek. Biz de bu doğrultuda ülkemizin dört bir yanındaki kadın girişimcilerimizin ekonomiye ve istihdama olan katkısının artırılması için çeşitli çalışmalara imza atıyoruz. Kamu, özel sektör ve girişimcilik ekosistemiyle iş birliği içinde kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak için öncelikli olarak cesaretlendirme konusuna odaklanıp ardından finansman, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere dört temel alanda yoğunlaştığımız bir program üzerinden ilerliyoruz. BÜYEM ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projenin 6. yılını geride bırakırken de 2 binden fazla kadına girişimcilik eğitimleriyle ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün de burada Muğlalı kadın girişimcilerimizi işlerini büyütmeleri ve rekabetçi güçlerini artırabilmeleri için cesaretlendirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.
BÜYEM Merkez Müdürü Dr. Tamer Atabarut “Sosyal sorumluluk projesi olan Kadın Girişimci Yönetici Okulu kapsamındaki eğitimlerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurucu ortaklarının yanı sıra yönetiminde çalışan ikinci ve üçüncü kuşak kadın girişimcilere de ulaşmayı hedefliyoruz. Günümüzde işletmelerin uzun ömürlü olabilmesi ve kurumsallaşma yolunda doğru adımlar atabilmesi, ancak ‘stratejik yönetim felsefesi’ odaklı bir anlayışla gerçekleşebilir. Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nda verdiğimiz eğitimlerin, ‘iş geliştirme’ yaklaşımını kadın girişimcilere şirket kültürü olarak benimsetmesini, aynı zamanda ‘kurumsal ve uzun ömürlü’ işletmelere zemin yaratmasını amaçlıyoruz. Kadın girişimcilerimize vizyoner bir kimlik sağlayan eğitimlerin, katılımcıların yönetsel ve kişisel becerilerini geliştirirken, bilgi düzeyini de artırdığını gözlemliyoruz” ifadeleriyle belirtti.
Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Aslı Karataş ise, “gerçekten ekonomik büyümeyi ve kalkınmayı gerçekleştirmek istiyorsak, kadınların iş dünyasında çok daha fazla kaliteli ve öngörülü bir şekilde yer alması gerekiyor. Eğitim, öngörüde bulunmak için, finansal okuryazarlık için, iç güdülerimizi harekete geçirmek, motivasyon elde etmek, özgüvenimizi yükseltmek için, risk alma kabiliyetimizi arttırmak için son derece önemli.” dedi.