04 Haziran 2026 Perşembe |bodrum: ☀️ +24°C
SON DAKİKA

Okullarda X-Ray ve Kamera Zorunlu Oluyor

okullarda ust duzey guvenlik donemi x ray turnike ve panik butonu

Okullarda X-Ray ve Kamera Zorunlu Oluyor

Kahramanmaraş’ta yaşanan elim olayın ardından okul güvenliği için düğmeye basıldı. Yeni uygulama sadece Kahramanmaraş’ta değil, tüm Türkiye’de hayata geçirilecek.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Ayser Çalık Ortaokulunda yaşanan elim olay sonrası okul güvenliği yeniden gündemin en üst sırasına taşındı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kapsamlı genelgeyle birlikte, hem Kahramanmaraş’ta hem de Türkiye genelindeki tüm okullarda yeni güvenlik önlemleri devreye alınıyor. Yeni düzenlemeye göre okullarda X-Ray cihazı ve kamera sistemleri zorunlu hale getirilecek, giriş ve çıkışlar ise tek kapıdan kontrollü şekilde sağlanacak. Ayrıca okul çevreleri daha sık denetlenecek, riskli alanlarda güvenlik önlemleri artırılacak.

OKULLARDA ÇOK KATMANLI GÜVENLİK DÖNEMİ

Yeni modelle birlikte güvenlik yalnızca fiziki önlemlerle sınırlı kalmayacak. Öğrenci davranışları, sosyal medya riskleri ve psikolojik süreçler de yakından takip edilecek. Erken uyarı sistemleriyle olası tehlikelerin önceden tespit edilmesi hedefleniyor.

KOLLUK DESTEĞİ ARTACAK

Risk durumuna göre bazı okullarda sabit güvenlik görevlileri bulunacak, diğer okullarda ise emniyet birimleriyle sürekli koordinasyon sağlanacak. Okul giriş-çıkış saatlerinde devriye sayısı da artırılacak.

SİBER VE PSİKOLOJİK GÜVENLİK ÖN PLANDA

Genelgede, siber zorbalık ve dijital tehditlere karşı eğitimler verilmesi, risk grubundaki öğrencilere yönelik rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi de önemli başlıklar arasında yer aldı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan acı olay sonrası alınan bu kararlarla, hem şehirde hem de ülke genelinde öğrencilerin daha güvenli bir eğitim ortamında bulunması hedefleniyor

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı