04 Haziran 2026 Perşembe |bodrum: ☀️ +24°C
SON DAKİKA

Otellere Belge Için Yıl Sonuna Kadar Süre

1649413632 Susona Bodrum LXR Hotels Resorts Bird View

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yıl sonurna kadar Güvenli Turizm Sertifikasının Yeşil Turizm Sertifikasına dönüştürüleceğini açıkladı.  

Antalya’da DER Touristik Group’un turizm toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2634 sayılı yasadaki değişiklikler kapsamında temmuz ayı sonuna kadar bütün otellerin bakanlık belgeli olmasını sağlayacaklarını, Güvenli Turizm Sertifikasının yıl sonuna kadar Yeşil Turizm Sertifikasına dönüştürüleceğini açıkladı. 
“Yıl sonuna kadar hayata geçireceğiz” 
Nitelikli turist hedefine ulaşabilmek için geçen yıl 2634 sayılı yasada bazı değişiklikler yapıldığını belirten Ersoy, yasa kapsamında belediye ve belediye + bakanlık belgeli otellerin temmuz sonuna kadar bakanlık belgeli olmasını sağladıklarını söyledi.  
Yeşil Turizm Sertifikası uygulamasını oturtabilmek için dünyada uzmanlaşmış Global Sürdürülebilir Turizm Konseyi (CSTC) ile üç yıllık bir protokol imzaladıklarını açıklayan Ersoy, yıl sonuna kadar sertifikasyonu hayata geçireceklerini söyledi

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı