Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yarından itibaren ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altına düşeceğini bildirdi.Ege’de son 2 saatte 1500’ün üzerinde yıldırım-şimşek aktivitesi etkili oldu
(SICAKLIKLARDA HİSSEDİLİR DERECEDE AZALMA BEKLENİYOR!)
Başlama Zamanı : 09.04.2025 00:00 TSİ
Bitiş Zamanı : 12.04.2025 09:00 TSİ
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 09 Nisan Çarşamba gününden itibaren, bölgemiz
genelinde (Antalya’nın iç kesimleri, Muğla, Isparta ve Burdur) sıcaklıkların hissedilir derecede (4 ila 6)
azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Gece sıcaklıklarında ani düşüşe bağlı olarak
tarımsal faaliyetlerin devam ettiği bölgemizde zirai don riski bulunmaktadır.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kar yağışı, zirai
don ve buzlanma hadiseleri ile ilgili hazırlanıp yayınlanacak olan tahmin, meteorolojik değerlendirme ve
erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.
Bazı illerimizde 09 Nisan ilâ 13 Nisan 2025 tarihleri arasında en düşük hava sıcaklıklarının aşağıda
belirtilen değerlere (°C) kadar düşeceği tahmin edilmektedir.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler doğrultusunda, yarından itibaren hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor.
Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek yurtta, sıcaklıklar batı kesimlerde mevsim normallerinin 4-6 derece, diğer bölgelerde ise 8-10 derece altına inecek.
Yüksek kesimler başta olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Soğuk hava batıda hafta sonuna kadar, diğer bölgelerde ise gelecek hafta başına kadar etkisini gösterecek.
Ayrıca Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun batısında zirai don riski bulunuyor.
En düşük sıcaklığın Ankara’da sıfırın altında 2, İstanbul’da 2, İzmir’de 5, Konya’da sıfırın altında 2, Antalya’da 8, Bolu’da sıfırın altında 2, Samsun’da 4, Trabzon’da 3, Erzurum’da sıfırın altında 6, Malatya’da sıfırın altında 1 ve Diyarbakır’da 3 derece olması bekleniyor.