Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı Başkanı ve 12punto yazarı Prof. Dr. Nurettin Demir, Muğla’nın Germencik civarında geçirdiği trafik kazasında
TÜLOV Başkanı ve 12Punto yazarlarından Prof. Dr. Nurettin Demir’e geçirdiği kaza sonrası ilk müdahale olay yerinde yapıldı.
3 dönem Muğla Milletvekiliği yapan Demir’in boyun bölgesinde kırık tespit edildiği, genel sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.
Prof. Dr. Demir, tedavisinin devamı için ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmek üzere yola çıkarıldı.
Türkiye’nin ilk “Bilgi İşlem ve Hastane Otomasyon Sistemini” kurdu. 1989’da Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD’de doçent, 2000’de Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde profesör oldu. 1998’de İzmir’in ilk özel tüp bebek merkezinin kuruculuğunu yaptı.