Bodrum, turizm yatırımlarının odak noktası olmaya devam ediyor. Turgutreis Mahallesi’nde, denize ve yerleşime hakim bir noktada bulunan 7.878 metrekarelik arazide, Ankyra Yatırım İnşaat A.Ş. tarafından hayata geçirilecek olan 4 yıldızlı otel projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci resmen başladı. Muğla Valiliği’ne sunulan dosya, bölgedeki kentsel dönüşüm hareketliliğini de gözler önüne serdi.
Projenin en dikkat çeken yönü, “sıfırdan” bir yapılaşmadan ziyade, mevcut yapı stoğunun yenilenmesini içermesi. Proje Tanıtım Dosyası’na (PTD) göre; arazide halihazırda eski bir turizm tesisi bulunuyor. Muğla Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından “Riskli Yapı” olarak tescil edilen bu binalar yıkılarak, yerine modern mimariye sahip, deprem yönetmeliğine uygun yeni bir kompleks inşa edilecek.
Yaklaşık 495 Milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilecek proje, Turgutreis ekonomisine de can suyu olmayı hedefliyor. Projenin teknik detayları ise şöyle:
Konum: Turgutreis Mah. 407 Ada, 3 Parsel (Bahçelievler Mevkii).
Kapasite: Toplam 92 Bağımsız Bölüm, 260 Yatak.
Konsept: Proje sadece standart odalardan oluşmuyor; 24 adet 3+1 suit, 21 adet 2+1 suit ve 23 adet 1+1 suit ile daha çok “uzun dönem konaklama” veya “aile turizmine” hitap eden bir yapı kurgulanıyor.
İstihdam: İnşaat sürecinde 200, otel açıldığında ise 150 kişiye iş imkanı sağlanacak.
ÇED Süreci Başlatıldı
Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, projeyle ilgili ÇED sürecini başlattı. Bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları, proje dosyasını inceleyerek görüş ve önerilerini Valiliğe iletebilecek.
xbodrum Yorumu: Turgutreis’in çehresini değiştirecek bu proje, atıl durumdaki riskli yapıların yenilenmesi açısından olumlu bir adım olarak görülse de; su krizinin yaşandığı Bodrum’da artan yatak kapasitesinin altyapıya getireceği yük, yerel yönetimler ve halk tarafından titizlikle izlenmelidir.



