Gaziantep Web Tasarım - Gaziantep Web Sitesi

  1. Haberler
  2. Bodrum
  3. Bodrum’da Chp Aday Mustafa Saruhan Dedi

Bodrum’da Chp Aday Mustafa Saruhan Dedi

featured

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’nin 16 adayını daha açıkladı. 

Bodrum’da Mustafa Saruhan aday gösteridli.

Ankara Etimesgut’ta Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Maltepe’de mevcut başkan Ali Kılıç, İstanbul Silivri’de mevcut başkan Özcan Işıklar, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde mevcut milletvekili Mustafa Adıgüzel, Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise Mustafa Saruhan aday olarak belirlendi.

CHP’de tüm belediye başkan adayları listelerinin düzenlenmesi, değiştirilmesi ve onanmasıyla yetkili olan MYK bu yetkilerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na devretmişti. CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun adayları değiştirip değiştirmeyeceğine yönelik endişeler konuşuluyor. 50’ye yakın adayın ise bugün saat 11:00’de açıklanması bekleniyor.

CHP yönetimi tarafından, il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgede; partinin tüm belediye başkan adayları listelerinin; düzenlenmesi, değiştirilmesi ve onanması yetkisinin Merkez Yönetim Kurulu’da (MYK) olduğu bildirildi. MYK da bu yetkisini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na devretmişti. Böylece Kılıçdaroğlu’nun hem henüz açıklanmayan adaylar hem de daha önce Parti Meclisi’nce belirlenen adaylarla ilgili “revizyon” yetkisi, kayıtlara geçmiş oldu.

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kilis, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Uşak, Tunceli, Trabzon, Yalova ve Zonguldak’ın tüm seçim çevrelerinde belediye ve il genel meclis üyelikleri aday listelerinin onama yetkisinin de MYK’da olduğunun kaydedildiği genelgede, bu seçim çevreleri dışında kalan yerlerdeki liste onama yetkisinin il ve ilçe başkanlıklarında olduğu ifade edildi.

Genelgede, genel merkeze sunulacak taslak listelerin hazırlanmasından il başkanlıklarının sorumlu ve yetkili olduğu vurgulandı. Taslak listeler hazırlanırken belediye başkan adayı, büyükşehir belediye başkan adayı ve bölge milletvekillerinin azami mutabakatının sağlanmasına özen gösterileceği ve cinsiyet ve gençlik kotalarına uyulacağı belirtildi.

Revizyon yetkisi var

Genelgede, “Tüm seçim çevreleri için belediye başkan adaylığı listeleri genel merkez tarafından hazırlanıp onanacaktır. Merkez Yönetim Kurulu, tüm seçim çevreleri için düzenleme, onama, teslim, değiştirme yetkisini nihai olarak elinde tutup, gerek gördüğünde doğrudan müdahale edebilecektir” denildi. Böylece, MYK’nın da yetkisini devrettiği Kılıçdaroğlu’nun, hem henüz açıklanmayan adaylar hem de daha önce Parti Meclisi’nce belirlenen adaylarla ilgili “revizyon” yetkisi kayıtlara geçmiş oldu. Bu gelişme ile birlikte kulislerde, daha önce belirlenen adayların değişip değişmeyeceğine yönelik endişeler dile getirilmeye başlandı.

CHP 16 ADAYINI DAHA AÇIKLADI 

Ordu Büyükşehir / Mustafa Adıgüzel

Adana – Karataş / Mehmet Yıldız
Ankara – Etimesgut / Celal Çelik
Antalya – Kaş / Hayri Süt
Hatay – Arsuz / Asaf Güven
Hatay – Kumlu / Rıfat Akkuyu
Isparta – Yalvaç / Erkan Ünal
İstanbul – Maltepe / Ali Kılıç
İstanbul – Silivri / Özcan Işıklar
İzmir – Bayraklı / Serdar Sandal
Konya – Halkapınar / Ahmet Özkaya
Konya – Taşkent / Hilal Ülkü Türedi
Muğla – Bodrum / Mustafa Saruhan
Muş – Bulanık / Fikret Hamarat
Samsun – Bafra / Kemal Bütüner
Şanlıurfa – Siverek / Mehmet Fatih Bucak

Bir kısmı gerçekten örgütten gelen arkadaşlarımız. Bir kısmı da ilçe belediye başkanlığı yapmış ve büyükşehire aday olmuş insanlar

Biz kendi içimizden çıkan değerleri, başarılı ödüllendiriyoruz.

Onlar sadece Saray’a en yakın olan kişileri değerlendiriyorlar

erel seçim öyle bir kavga ortamına çekiliyor… Yerel seçimleri genel seçim havasına sokmak çaresizliklerinin ifadesi. Toplum çözüm bekliyor

Tanzim Satış MAğazaları açacaklarını söylediler, biz buna zaten yıllardır yapıyoruz. CHP’li birçok belediyemiz kurdukları tanzim satış mağazaları ile hem üreticiyi hem tüketiciyi koruyor.

Ekonomiyi düzeltmek için akıllarına ne gelirse deniyorlar. Halbuki bizi takip etseler görecekler

Sayın bakan yeni birşey icat etmiş gibi, önümüze bula bula bu projeyi getiriyorlar. Bu çaresizliklerinin, bu ülkeyi yönetemediklerinin ifadesidir.

Eskişehir Belediyemiz sütle ilgili, Aydın belediyemiz etle ilgili önemli adımlar atmıştır. Sayın Bakanımız CHP’li belediyelerin çalışmaların yakından izlesin, başka yerde çözüm aramasın

10 Şubat’ta Ankara Arena’da bütün adaylarımızı tanıtacağız. Türkiye’ye tanıtılacak.

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Bodrum’da Chp Aday Mustafa Saruhan Dedi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.