Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından Muğla’da dört yıl önce de gündeme gelen ve vatandaşların karşı çıktığı otel ve yat limanı projesinde son karar verildi.
Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu bakanlık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde görüşe açılırken görüş sürecinin ardından onay verileceği belirtilen, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan alanda onaylı imar planı sınırları içerisinde, iskele boyu en uzun noktada 92,66 m olacak şekilde 26 m genişliğinde mendirek yapılması ve söz konusu mendireğe maksimum 30 m uzunluğunda 5 adet yat yanaşma yapılması planlanan projenin toplam yatırım maliyeti 247 milyon TL olarak belirlenirken ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre bu amaçla, 2 bin 398,25 metrekare yüzey alanına sahip olacak mendirek için deniz içerisinde su içi beton tekniği kullanılarak inşai müdahale yapılacak. İlave olarak 2 bin 603,77 metrekare olarak planlanan çekek alanında da deniz dolgusu gerçekleştirilecek.
ENDEMİK TÜRLERİN YAŞAM ALANI
Projeye ilişkin görüş vererek bölgede Akdeniz foklarının da bulunduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yazısında proje alanı faaliyetin denizel alanında Akdeniz fokunun beslenme ve yaşama alanı içerisinde kaldığının tespit edildiği belirtilirken proje alanı ve çevresinde endemik türlerden olan kaşalot da denen ispermeçet balinasının da bulunduğu, bunun yanında bir yunus çeşidi olan tırtak da bu bölgede görüldüğü kaydedildi.
MAHKEME TARAFINDAN İPTAL EDİLMİŞTİ
Planlanan projeye ilişkin ÇED süreci ilk olarak Bakanlıkça yeterlik verilmiş farklı bir müşavir firma tarafından 2014 tarihli ÇED Yönetmeliği kapsamında başlatılmış ve arazi etüt çalışmaları gerçekleştirilmişti. ÇED Başvuru Dosyası Bakanlığa sunulmuş olup Bakanlıkça incelenen ÇED Başvuru Dosyası formata uygun bulunmuş ve 24 Ocak 2021 tarihinde Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirilmişti. Planlanan projeye ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 17 Mart 2021 tarihli yazısı ile ÇED sürecinin sonlandırıldığı bildirilmişti.
Bununla birlikte Muğla 2. İdare Mahkemesi kararı ile davaya konu süreç sonlandırma işleminin iptaline karar verilmişti. Şirket bunun ardından yeni bir başvuru yaparak süreçte ısrarcı olduğunu gösterdi.
Bodrum da Sit Alanları Yüzünden Kaçak Yapılanmaları Kontrol Etmeleri Lazım Bodrum daki Tüm Hotelleri Tüm Koparatif Siteleri Ve Bodrumun Hepsini Kaçak Yapıları Ve Sit Alanları Kontrol Etmeleri Şart Bakanlık Ve Belediye Başkanları Tarafindan
Vatandaşa , köylüye gelince adamların kendi tapulu arazileri üzerine kurumlar inşaat izni vermemek için engel üzerine engel sunuyor ; yok sit alanı , yok yok sahil bandı sınır çizgisi içinde , yok koruma alanı , yok tarım kanunlarının şu maddesi , yok imar kanunun o maddesi diye YILLARDIR BU KISIR DÖNGÜ BÖYLE SÜRÜYOR VE VATANDAŞLARIN ÖNÜNÜ BU SORUNLAR KARŞISINDA AÇACAK HİÇ BİR DÜZENLEME YAPILMIYOR VATANDAŞTA GİDİP KAÇAK İNŞAAT YAPIYOR BU SEFERDE OO SEN KAÇAK YAPTIN SUÇLUSUN..
ABİ BEN SANA YILLAR BOYUNCA İZİN ALMAYA GELDİM TALEPTE ÇOK , OZAMAN BÖLGEDE YILLARDIR NEDEN İMAR ÇALIŞMASI YAPMIYORSUN ARTI KÖY YERLEŞİK ALANLARINI GENİŞLETMİYORSUN !! ?
AMA AYNI ARAZİEYE ZENGİN GODAMAN İŞ ADAMI İNSAAT YAPACAĞI ZAMAN HİÇ SORUN YOK SİT ALANIYMIŞ , KORUMA ALANIYMIŞ , SAHİL BANDI SINIR ÇİZGİSİ İÇİNDEYMİŞ ORMANI KATLEDİYORLARMIŞ , DOĞA MAF OLUYORMUŞ BUNLAR HİÇ SORUN OLMUYOR NEDEN , NİYE BU ADALETMİ!! ??
Yahu nasıl haber yapıyorsunuz, Muğlanın hangi mevkii olduğu yazmıyor…