04 Haziran 2026 Perşembe |bodrum: ☀️ +27°C
SON DAKİKA

Dolandırıcılık Operasyonu: 180 Gözaltı

gozalti 1477174

Muğla’nın da aralarında bulunduğu 17 ilde toplam 2 milyar 190 milyon TL’lik hesap hareketi tespit edilen 180 şüpheli yakalandı.


Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), aralarında Muğla’nın da bulunduğu 17 ilde dolandırıcılık şebekelerine yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlendiğini açıkladı.

Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Elazığ, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırşehir, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Şanlıurfa, Yalova ve Osmaniye’de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 2 milyar 190 milyon TL hesap hareketi bulunan 180 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin; sahte internet siteleri kurarak, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak, sahte altın satışı yaparak, iş vaadi ve yatırım dolandırıcılığı yöntemleriyle vatandaşları mağdur ettikleri tespit edildi.

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda 111 cep telefonu, 101 SIM kart, 15 elektronik cihaz, 6 hard disk, 15 ATM kartı ile 338 bin 400 TL ve 4 bin 400 dolar nakit para ele geçirildi. Ayrıca 395 adet muhtelif altın/ziynet eşyası ile 1050 gram altın da bulundu.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi

Bir Yorum Bırak

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Anasayfa Kategoriler Yukarı