Turizm geliri ve turist sayısında rekor kıran Türkiye turizm sektöründe konaklama alanındaki yatırım iştahı hız kesmeden artarak devam ediyor.
Yapımı devam eden otel projelerinde tesis sayıları bakımından Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından Muğla 22 otel ile ilk sırada İzmir ise 20 otel ile ikinci sırada yer alırken İzmir’i 5 tesis ile afyonkarahisar izliyor. Bu şehirleri ise Aydın ve Denizli 2’şer yeni otel projesi ile takip ediyor. Son sırayı ise birer otel ile kütahya ve Uşak paylaşıyor.
Türkiye’nin önemli turizm destinasyolarından Muğla’da projesi devam eden 22 otelin on dört adeti 5 yıldız, beş adeti 4 yıldız ve üç adeti butik otel kategorisinde yer alırken turist sayısını her geçen yıl artıran İzmir’de on bir adeti 5 yıldız, yedi adeti 4 yıldız, birer adeti 3 yıldız ve butik otel olmak üzere 20 yeni projenin inşaatı devam ediyor. Afyonkarahisar’da ise üç adeti 5 yıldız, birer adeti 4 ve 3 yıldız olmak üzere 5 otel projesi önümüzdeki süreçte sektördeki yerini alacak. Aydın ve Denizli’de ikişer adet 5 yıldızlı tesis, Kütahya ve Uşak’ta ise birer adet 5 yıldızlı konaklama tesislerin inşaat süreçleri devam ediyor.
Ege Bölgesi yeni otel yatırımlarında yatak sayısı baz alındığında muğla 9 bin 142 yatak ile bu sıralamada da birincilikteki yerini alırken 5 bin 688 yatak kapasitesi ile İzmir ikinci sırada yer alıyor. Bu şehirleri ise sırasıyla; 2 bin 520 yatak ile Afyonkarahisar, 1.524 yatak ile Aydın, 792 yatak ile Denizli, 408 yatak ile Uşak ve 300 yatak kapasitesiyle Kütahya izliyor.
Hayata geçirilecek otel projeleri ile toplam da 20 bin 374 yeni yatak bölge turizmine kazandırılmış olacak.
KAYNAKhttps://www.turizmfm.com.tr/ege-bolgesi-nde-53-yeni-otel-yapilacak-iste-yatirim-yapilacak-sehirler/2459/
Haber Turizm FM ve Turizm Haber Merkezi’ne aittir. Kaynak göstermenizi rica edeceğiz…
https://www.turizmfm.com.tr/ege-bolgesi-nde-53-yeni-otel-yapilacak-iste-yatirim-yapilacak-sehirler/2459/
https://www.turizmhabermerkezi.net/ege-bolgesi-ne-53-yeni-otel-geliyor-iste-sehir-sehir-yapilacak-oteller/23378/