1. Haberler
  2. Muğla
  3. Muğla’da Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Muğla’da Güvenlik Toplantısı Yapıldı

featured

 

 

Muğla’daki orman yangınlarının yüzde 88’i insan kaynaklı; ziraat alanındaki yangınlar da artıyor.

Muğla ve çevresinde bu yıl çıkan orman yangınlarının yüzde 88’inin insan kaynaklı olduğu bildirildi.Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu’nda düzenlenen güvenlik, asayiş ve orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarıyla ilgili toplantıda, kentte çıkan orman ve ziraat alanı yangınlarına dair verileri paylaştı
Ülküdür, yangınların çoğunun ihmal, kaza ve kasıt kaynaklı olduğuna dikkati çekerek, 2025’te çıkan orman yangınlarının yüzde 88’inin insan kaynaklı olduğunu kaydetti.Ziraat alanlarında çıkan yangınların da ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden Ülküdür, “Ziraat alanları bizi en çok yoran yangınlardan. Sorumluluk alanımız olsa da olmasa da müdahale ediyoruz. 2025 yılı içinde 82 ziraat alanı yangını çıktı ve 223 hektar alan etkilendi. Ayrıca 56 hektarlık alanda orman yangınları görüldü.” dedi.Yangınlara karşı hazırlıklı olduklarını belirten Ülküdür, bölge müdürlüğünün envanterinde 117 arazöz, 42 su ikmal aracı, 54 ilk müdahale aracı, 15 dozer, 14 greyder ve 2 gece görüş sistemine sahip helikopter olduğunu belirtti.

Muğla’da Güvenlik ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı Yapıldı

 

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın başkanlık ettiği toplantıda güvenlik, asayiş ve orman yangınlarıyla mücadele konuları ele alındı. Vali Akbıyık, güvenlik birimlerinin sürekli çalıştığını vurguladı, terörle mücadelede sıfır tolerans politikası uygulandığını belirtti ve orman yangınlarına karşı alınan önlemleri açıkladı.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında il genelinde yürütülen güvenlik, asayiş ve orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarına ilişkin kapsamlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve diğer kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Akbıyık, Muğla’nın huzurlu ve güvenli bir kent olduğunun altını çizerek, bu huzurun daim kılınması adına tüm güvenlik birimlerinin 7/24 esasına göre çalıştığını vurguladı.Vali Akbıyık, özellikle terörle mücadelede sıfır tolerans politikası uygulandığını belirterek, yasa dışı oluşumlara karşı etkin mücadele yürütüldüğünü aktardı. Kaçakçılıkla mücadelede ise düzenlenen operasyonlarla yasa dışı ürünlerin piyasaya sürülmesinin engellendiğini söyledi.

|

Düzensiz göçle mücadeleye de değinen Vali Akbıyık, “Göç İdaresi Başkanlığımız tarafından devreye alınan Mobil Göç araçlarının başarısı nedeniyle, 2 yeni araç daha hizmete alınmış, toplamda 7 araç il genelinde aktif olarak kullanılmaktadır” dedi.Trafik denetimleri ve motosiklet güvenliği2025 yılı içinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 1 milyon 308 bin 345 aracın denetlendiğini açıklayan Vali Akbıyık, 208 bin 649 araca ceza uygulandığını, 20 bin 390 aracın trafikten men edildiğini, 4 bin 245 sürücünün ise ehliyetine el konulduğunu belirtti. Motosiklet kullanıcılarına yönelik projeler hakkında da bilgi veren Akbıyık, KASKOM, Kaskın Kapalı Yolun Açık Olsun ve Kask Olsun Canın Sağ Olsun projeleriyle 97 bin 952 kişinin bilgilendirildiğini, 12 bin 311 sürücüye eğitim verildiğini kaydetti. Tarım araçlarına yönelik farkındalık projesi “Evin Sensiz, Tarım Sessiz Kalmasın” kapsamında ise 9 bin 898 sürücüye eğitim verildi.Uyuşturucuyla ve siber suçlarla etkin mücadeleVali Akbıyık, uyuşturucuyla mücadelenin en öncelikli konulardan biri olduğunu belirterek, Narko Rehber, Narko Nokta, Narko Kaan, Narko Gençlik ve En İyi Narkotik Polisi Anne projeleri kapsamında binlerce gence ve anneye ulaşıldığını söyledi. Siber suçlarla mücadelede de Siberay ekiplerinin bilgilendirme faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti.Kadına yönelik şiddetle mücadelede KADES uygulamasıKadına yönelik şiddetin önlenmesi adına KADES uygulamasının tanıtım faaliyetlerine de değinen Vali Akbıyık, “34 etkinlikle 6 bin 843 kadına uygulama tanıtıldı, bin 168 kadının telefonuna KADES uygulaması indirildi. ‘Kadına El Kalkamaz’ projesi kapsamında 3 bin 352 erkek bilgilendirildi” dedi.Turistik işletmelere yönelik denetimlerMuğla’nın turizmde güvenli bir destinasyon olarak kalması için yapılan denetimlerden de bahseden Vali Akbıyık, çeşitli ihlaller nedeniyle birçok işletmeye para ve kapatma cezaları uygulandığını belirtti: 47 işletme ve 1 şahsa hanutçuluk cezası, 2 işletmeye kapatma, 10 işletmeye piroteknik madde cezası, 199 işletmeye kaçak veya sahte alkol cezası, 13 masaj salonuna idari para cezası uygulandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ise 2 bin 83 tekne ve yat denetlendi, 123’üne işlem yapıldı.Orman yangınlarına karşı yoğun tedbirVali Akbıyık, orman yangınlarına karşı yürütülen mücadeleye de dikkat çekerek, orman teşkilatı, güvenlik birimleri ve yerel yönetimlerin koordineli çalıştığını söyledi. 2025 yılı itibarıyla Muğla’da 78 orman ve 75 ziraat yangını olmak üzere toplam 153 yangının çıktığını, hepsine hızlı müdahale edildiğini belirtti. Bu kapsamda: 6 bin 380 devriye görevi yapıldı, 30 bin 801 şahıs ve 10 bin 758 araç sorgulandı, 27 kişiye adli işlem uygulandı.İHA, gözetleme kuleleri ve akıllı sistemlerle ormanların 24 saat gözetlendiğini belirten Vali Akbıyık, camilerden yapılan anonslar ve sosyal medya farkındalık paylaşımlarıyla halkın da sürece dahil edildiğini söyledi.”Ormanın

0
komik
Komik
0
_yi
İyi
0
mutlu
Mutlu
0
sevgi
Sevgi
0
d_nceli
Düşünceli
0
_zg_n
Üzgün
0
a_layan
Ağlayan
0
sinirli
Sinirli
0
korkun_
Korkunç
Muğla’da Güvenlik Toplantısı Yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.