Gaziantep Web Tasarım - Gaziantep Web Sitesi

Selçuk
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Eğitim Dünyasının Sessiz Gücü…

Eğitim Dünyasının Sessiz Gücü…

featured

WhatsApp Image 2025 05 06 at 13.54.00 4 scaledBODRUM BOĞAZİÇİVİP EĞİTİM KURUMLARI

GENEL MÜDÜRÜ MUHARREM YAĞIZ:

Edebiyatçı,Tarihçi,Sosyolog,Eğitim Yöneticisi, NLP Uzmanı ve Kuantum Koçu Muharrem Yağız, Türkiye’de öğrenci başarısına bilimsel ve insani bir dokunuş kazandıran isimlerden biri olarak öne çıkıyor…

Yıllardır İstanbul’daki ve Anadolu’nun pek çok seçkin eğitim kurumlarında Genel Koordinatörlük&Genel Müdürlük ve Kuruculuk görevlerini üstlenen Yağız, yalnızca yönetsel başarısıyla değil; aynı zamanda geliştirdiği öğrenme modelleri ve seminer çalışmalarıyla da eğitim camiasında büyük saygı uyandırıyor.

🎓 Akademik Arka Plan

Yakın Doğu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Muharrem Yağız, yüksek lisans tezinde “Hikayet-i Mekr-i Zenan (Zen Dost Hikayesi)” üzerine yaptığı tez çalışmasıyla, klasik edebiyatta az bilinen bir türü bilimsel literatüre taşıdı.

Tarih ve Sosyoloji Lisans eğitimlerini de Anadolu Üniversitesi’nde tamamladı.

Kişisel Gelişim üzerine akademik çalışmalarda bulundu.

🏫 Eğitimde Liderlik ve Vizyon

Eğitim yöneticiliği kariyerinde, birçok eğitim kurumunun akademik yapılanmasını sıfırdan kurarak, başarı odaklı ve rehberlik temelli bir sistem geliştirdi.Bu sistem, öğrenci başarısını yalnızca notlarla değil, zihinsel gelişim, öğrenme motivasyonu ve kişisel farkındalık üzerinden ölçen özgün bir modele dayanıyor.

🔹 Kuruculuğunu yaptığı kurumlarda kısa sürede yüksek memnuniyet oranlarına ulaşıldı.🔹 Geliştirdiği ‘Öğrenmeyi-öğrenme’ modeli sayesinde öğrencilerin sınav başarısını %78 oranında arttırdı.🔹 50.000’i aşkın öğrenci, veli ve öğretmene bire bir ya da grup halinde eğitim ve seminer verdi.

🧠 Uzmanlık Alanları

• NLP & Kuantum Yaşam Koçluğu
  • Etkili ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri
  • Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma
  • Dikkat Eksikliği Yönetimi
  • Görsel ve İşitsel Hafıza Teknikleri
  • Zihin Haritalama ile Hızlı Öğrenme
  • Alan Seçimi ve Kariyer Rehberliği
  • Akademik Koçluk ve Motivasyon Eğitimi

📜 Sertifikalar

• NLP Master Practitioner – Promental Performans Enstitüsü
  • NLP Mentorluk Programı – Promental Performans Enstitüsü
  • Kuantum Yaşam Koçluğu – Promental Performans Enstitüsü
  • Klasik Yaşam Koçluğu – Yoga Center
  • Mental Eğitim Uzmanlığı- Promental Performans Enstitüsü

🎤 Seminerler & Eğitim Programları

• Etkili Öğrenme Yöntemleri ve Hafıza Teknikleri
  • Sınav Kaygısıyla Psikolojik Dayanıklılık Geliştirme
  • Eğitimde Nöroplastisite ve Beyin Temelli Öğrenme
  • Disiplinlerarası Öğrenci Koçluğu
  • Alan Seçimi, Motivasyon ve Hedef Belirleme

🌟 Başarılarla Dolu Bir Eğitim Yolculuğu

📌 “Eğitimde Dönüşüm Zirvesi” başta olmak üzere birçok ulusal organizasyonda konuşmacı olarak yer aldı.📌 Eğitim sistemine katkı sağlayan 20’den fazla dijital içerik ve uygulama geliştirdi.📌 Geliştirdiği “Ders Odaklı Farkındalık Modeli”, eğitim kurumlarında başarıyla uygulandı.

💬 Eğitime Felsefi Bakışı

“Öğrenci, yalnızca sınava değil; yaşama hazırlanmalıdır.”Muharrem Yağız, öğrenmenin duygusal, zihinsel ve sosyal bir süreç olduğuna inanan; bireyin potansiyelini hem akademik hem de kişisel yönden açığa çıkarmayı amaçlayan bütüncül bir eğitim anlayışının temsilcisidir.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.